Roses

Desapareix un gurmet suís després de sopar a El Bulli

Els Mossos d'Esquadra investiguen la desparició d'un gurmet suís que el mes de juny passat va anar a sopar al restaurant El Bulli de Roses i, després de dir que sortia un moment del local, ja no hi va tornar a entrar. L'home, un aficionat a la gastronomia de 46 anys, es va deixar totes les seves coses a l'establiment. Els familiars del gurmet van denunciar-ne la desaparició i ara són els Mossos d'Esquadra qui investiguen el cas a petició de la Interpol. El desaparegut s'havia marcat com a objectiu recórrer els 68 restaurants de tres estrelles Michelin del món.

Actualitzat

Henry havia arrencat el seu recorregut gastronòmic el passat 5 de maig al restaurant de Paul Bocuse, el pare de la "nouvelle cuisine", i tenia pensat acabar al Kanda, al Japó, després de 68 parades a 11 països diferents. Precisament Bocuse havia estat qui li havia obert la porta a la majoria d'establiments. En el moment de la seva desaparició, el passat 14 de juny, ja havia visitat 40 dels restaurants previstos.

De fet, feia dos dies que havia estat al Racó de Can Fabes, de Santi Santamaria, i la vigília, al Sant Pau de Carme Ruscalleda. El Bulli va ser la seva darrera estació. Hi va sopar, va parlar amb una periodista per explicar-li la seva història i, quan va voler oferir-li una targeta de visita, es va adonar que no en portava a sobre i va voler tornar a l'hotel per agafar-ne una. L'home, però, no en va tornar.

Des de la seva misteriosa desaparició, la policia ha rastrejat la zona pròxima al restaurant de Ferran Adrià, enclavat en una zona muntanyosa on hi ha diverses cales de la Costa Brava, i han mirat, de moment sense resultats, de trobar alguna pista sobre el seu parador.

Fins ara, cap pista que pugui indicar quina ha estat la sort del suís, crític aficionat i missatger de professió, i que havia hagut d'estalviar una quantitat mínima de 17.000 euros tan sols per pagar els menús dels 68 restaurants que pretenia visitar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut