Desapareix un avió militar xilè, amb 38 persones, quan anava cap a l'Antàrtida
Avió C-130 Hercules de la Força Aèria Xilena com el que ha desaparegut a l'Antàrtida (Wikipedia)

Desapareix un avió militar xilè, amb 38 persones, quan anava cap a l'Antàrtida

L'avió traslladava els operaris que havien de revisar un oleoducte en una base antàrtica

RedaccióActualitzat

La Força Aèria Xilena ha informat de la desaparició d'un avió militar que es dirigia cap a l'Antàrtida. L'aparell duia 38 persones a bord, 17 d'elles formaven la tripulació i les altres 21 eren passatgers.

L'avió s'havia enlairat aquest dilluns de la ciutat de Punta Arenas, al sud de Xile, i poc després s'ha perdut el contacte.

L'aparell, un Lockheed C-130 Hercules, anava a la base antàrtica xilena Eduardo Frei per fer feines de suport logístic i de manteniment d'un oleoducte de servei de la base.

L'avió va aixecar el vol poc abans de les 5 de la tarda hora xilena, i hauria d'haver-hi arribat tres hores després.


Se li ha acabat el combustible

El director d'operacions de la Força Aèria Xilena, Francisco Torres, ha dit que l'avió se l'ha considerat perdut quan se li ha acabat l'autonomia de vol, que era de 7 hores:

"L'avió es considera sinistrat, perquè l'autonomia de vol s'ha completat: a les 0.40 es dona per fet que a l'avió se li ha acabat el combustible i que, per tant, ja no pot estar volant."

Torres ha afegit que les condicions meteorològiques eren bones i no ha descartat que l'aparell hagi pogut fer un aterratge d'emergència, a terra o al mar.

Les tasques de cerca i rescat ja han començat: l'exèrcit ha enviat vaixells i avions i també s'ha avisat els vaixells mercants que són a la zona perquè ajudin a buscar-lo.



 

 

ARXIVAT A:
Xile
Anar al contingut