Desapareix el bust de l'escriptor Narcís Oller de la plaça que porta el seu nom

L'Ajuntament de Barcelona no té cap pista d'on pot ser i presentarà una denúncia per robatori

Lluís PujolActualitzat

Quan diumenge van obrir els negocis de la plaça Narcís Oller, al barri de Gràcia de Barcelona, alguna cosa fallava. El pedestal d'acer era buit i el bust de bronze de l'escriptor que dona nom a la plaça havia desaparegut. Ho explica el comerciant Muhammad Rizwan:

"Quan vaig tancar la botiga hi era, però quan vaig tornar l'endemà, ja no hi era. La gent em preguntava on era, però no ho sé."

No se sap qui se l'ha endut ni per què. L'Ajuntament ha buscat als magatzems municipals per descartar que se l'hagin emportat sense avisar per fer-hi manteniment. Però no l'han trobat i denunciaran un possible robatori als Mossos d'Esquadra. Adrià Santo Domingo, treballador en un establiment de la plaça, apunta a una bretolada:

"No crec que hagi estat res contra aquesta persona, que jo no coneixia fins que vaig venir a treballar a aquesta plaça. [...] Jo suposo que és una gamberrada o per treure quatre calés."

 

 

Obra de l'escultor Eusebi Arnau el 1934, el bust de l'escriptor Narcis Oller era al mateix lloc des de 1942. Va ser el periodista Pere Vall qui va alertar la desaparició del bust:

 

 

Tant formava part del paisatge quotidià que molta gent ni s'ha adonat de la desaparició de l'escultura:

Esther Cañete: "Crec que hi havia una estàtua. Pot ser? Però no t'ho sabria dir, sempre vinc de pas."

Santiago Ruiz: "Abans hi era i ara no hi és... Potser ha marxat de vacances."

Josefina Torres: "Em pensava que l'estaven restaurant... Si ha desaparegut és molt trist."

 

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut