Badalona

Els bombers aconsellen demolir l'edifici desallotjat al barri de la Salut de Badalona

El bloc, de sis plantes, té aluminosi i que podria acabar caient sol

RedaccióActualitzat

Els Bombers que han avaluat l'estat de l'edifici del barri de la Salut de Badalona desallotjat dilluns, aconsellen enderrocar-lo. L'edifici, afectat per aluminosi, no es pot salvar. Ara l'ajuntament decidirà quins passos s'han de seguir.

Hi ha 105 persones desallotjades, entre veïns de l'immoble afectat i d'altres de colindants. Ahir divendres es van evacuar una seixantena de veïns de 14 finques del voltant del bloc afectat. 

Tècnics municipals van revisar l'edifici divendres nit, i van deixar-lo en observació 24 hores abans de valorar si calia enderrocar-lo.

El bloc de pisos, situat al passatge de la Torre, presenta un gran forat a la façana.
 

 


Es tracta d'un bloc de sis pisos situat al passatge de la Torre de Badalona, on s'ha fet un gran forat en una de les parets que donen a l'exterior.

Aquest divendres s'han hagut de desallotjar 57 veïns de 15 finques del costat de l'edifici afectat i dilluns ja es van desallotjar tots els veïns de l'habitatge afectat, 48 persones.

Va ser aleshores quan un veí va trucar als bombers en veure que una esquerda travessava la paret de la casa. L'esquerda ha acabat convertint-se en un forat de grans dimensions que deixa al descobert un bany i una cuina.

 

Foto:Televisió de Badalona

 


L'alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha explicat que a Badalona i altres municipis de l'Àrea Metropolitana hi ha edificis construïts en les dècades dels anys 50, 60 i 70 que pateixen problemes estructurals com aquest. Segons l'alcalde, ara l'Ajuntament ha de determinar si l'edifici compleix o no la legalitat:

"Els anys 50  i 60 van ser molt durs per a moltes famílies que van venir de fora i, no només a Badalona, sinó a tota la comarca, hi ha edificis que estan fora d'ordenació. Nosaltres ara, el que valorarem aquests dies és si estan dintre de la legalitat o no."

"Celebrem que no hi hagi hagut una tragèdia humana, que la podria haver hagut perfectament. Amb el pes d'una persona  ja es podia trencar el mur. Quan els nostres tècnics van entrar ja els va caure un tros de sostre, directament."

Pastor creu que els bombers optaran per demolir l'edifici abans que caigui:

"Segurament el que ens diran els bombers és que hem de demolir aquest edifici per garantir la seguretat. Al final, el mateix edifici ens ha donat la raó i l'haviem de desallotjar. Durant el dia d'avui els bombers prendran una decisió".


El bloc té aluminosi i humitats i l'Ajuntament de Badalona ja havia enviat cinc vegades als seus propietaris requeriments perquè rehabilitessin aquest bloc dels anys 70.

Els tècnics municipals constaten que es tracta d'un edifici amb una degradació important i les humitats dels últims dies han agreujat el problema.

Els Bombers estan treballant a la zona per assegurar-la. L'edifici estarà 24 hores en observació i després es decidirà si s'ha d'enderrocar. El que si és clar és que tard o d'hora acabarà caient sol.

 

 

És l'alcalde de Badalona, Álex Pastor, qui ha donat 24 hores de marge perquè els bombers actuïn:

"Es va notificar que s'havia de rehabilitar la façana. No es va fer. I al no tenir aquest manteniment, ara tenim aquest problema. Hem desallotjat aquests veïns per un problema de seguretat. No sabem on caurà l'edifici, en quin costat. I per tant, hem de celebrar que no hi hagi víctimes mortals, que n'hi podia haver hagut."

Els accessos al passatge de la Torre i al passatge dels Encants estan tallats.

Alguns veïns han estat traslladats a diverses pensions i al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona i altres s'han reallotjat a casa de familiars. 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut