Calafell

Desallotjats de casa seva perquè els okupes els denuncien per haver canviat el pany

Ha passat a Calafell, i els okupes, que fa tres anys que hi viuen, han tornat a la casa, mentre uns i altres es denuncien mútuament per violació de domicili i per ocupació il·legal

RedaccióActualitzat

Amb el seu marit i sis fills, Melody Bonete va ocupar fa tres anys una casa de Calafell propietat d'un banc. Segons ha explicat a TV3, el seu marit ara treballa, però amb prou feines arriben a final de mes, i no es poden permetre llogar un habitatge. Però el banc va vendre la casa fa un mes i mig, i els nous propietaris, una parella del mateix poble, hi vol anar a viure i els demanen que marxin.

Segons expliquen tant la Melody com els nous propietaris, en aquest temps han estat negociant com fer el canvi. Però les negociacions no han anat bé, i la parella que ha comprat la casa va entrar-hi aquest dijous aprofitant que no hi havia ningú i va canviar el pany.

La Melody va trucar als Mossos, que van anar-hi i van explicar als propietaris que els haurien de fer fora, perquè els actuals inquilins els havien denunciat. La solució provisional va ser que els propietaris van acabar marxant, i els okupes van tornar a entrar-hi. El propietari, que no vol que se sàpiga el seu nom, s'ha queixat que la família de la Melody no ha volgut arribar a un acord, i que per això van tirar pel dret i van entrar a la casa:

"Li vam oferir un pis pagat durant un any, però sempre buscant excuses... Llavors, ahir hi vam entrar, perquè és casa nostra. Però em vaig adonar que no ho vam fer bé. Perquè una cosa és que sigui propietat teva, i una altra cosa és que sigui el teu domicili. És ridícul, però és així."

 

Segons ha explicat a TV3, abans de comprar la casa van parlar amb ells i van arribar a un acord verbal amb el marit de la Melody: si els pagaven 10.000 euros, marxarien. Després, però, un cop ja l'havien comprada, sembla que no van complir aquest pacte i es van negar a marxar.

Els propietaris van contractar llavors una empresa especialitzada que va enviar personal a pressionar els okupes perquè marxessin i controlar les entrades i sortides de la casa. Arran d'aquestes accions, els okupes van posar dues denúncies per coaccions del personal d'aquesta empresa. Els propietaris, ara, estan buscant un advocat.

Per la seva banda, la Melody assegura que el banc els va vendre la casa a molt bon preu precisament perquè ells hi vivien d'okupes. També diu que està disposada a marxar, però quan tingui una alternativa segura.

"Aquesta casa no és per a mi, no és meva, no la vull, però sí que necessito un sostre. Mentrestant, no em mouré d'aquí, ni jo ni la meva família. Però les coses, que es facin bé."

 

La Melody afirma que el seu marit només cobra 600 euros al mes i que se li acabarà el contracte el mes que ve. En canvi, els propietaris asseguren que no és cert, que cobra almenys 1.600 euros al mes. També diuen que ara estan de lloguer, i que d'aquí pocs mesos se'ls acabarà el contracte i hauran d'anar a viure a casa dels pares d'ell, perquè no es poden permetre continuar pagant alhora la hipoteca de la casa i un lloguer.

De moment, el resultat han estat dues denúncies creuades als Mossos d'Esquadra: la família de la Melody ha denunciat els propietaris per violació de domicili, i aquests han denunciat els okupes per ocupació il·legal. El jutjat haurà de decidir les condicions i la data en què els propietaris podran entrar a viure a casa seva.

Segons l'Ajuntament, a Calafell hi ha 400 habitatges que són propietat de bancs, i la meitat estan ocupats il·legalment.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut