Un dels tancats ensenya un cartell reivindicant el 0,7% a la cooperació en el desallotjament.
Els mossos han fet sortir els tancats, que han marxat després de ser identificats.
Barcelona

Desallotjades les ONGs catalanes que van ocupar l'Agència Catalana de Cooperació per reclamar els deutes

Passades les tres de la matinada, han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra la quarantena de representants de les ONGs catalanes que participaven a la tancada. Denunciaven que la Generalitat els deu 16 milions d'euros entre l'any passat i aquest.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat els representants de la Confederació Catalana d'ONGs que s'havien tancat aquest dijous a la tarda a la seu de l'Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament.

Passades les tres de la matinada, la policia ha obligat a sortir de l'edifici la quarantena de representants de les ONGs catalanes. Els Mossos han identificat els desallotjats i els han deixat marxar.

La protesta s'ha fet per les retallades del 81% en el pressupost de la política de cooperació i els impagaments arbitraris. Tot plegat, reivindiquen a la Generalitat un deute de 16 milions d'euros entre l'any passat i aquest.

Els impagats han suposat la cancel·lació de molts projectes de cooperació. Per això, les ONGs han presentat una instància per cadascun dels plans cancel·lats.

Els cooperants continuaran reivindicant els diners que se'ls deu. Per això, demanen parlar amb un representant de la Generalitat.

Per la seva banda, des de l'Agència Catalana de Cooperació, el seu director, Carles Llorens, diu que els han donat les explicacions oportunes. Llorens assegura que entenen perfectament la protesta de les ONGs però que ara mateix no hi ha diners per pagar.
Anar al contingut