Desallotgen veïns de zones inundables de Torroella i l'Estartit per risc de desbordament del Ter

Aquestes actuacions preventives són per evitar riscos per inundació a causa de les fortes pluges caigudes en les últimes hores

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat els veïns de cases situades en zones inundables de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i recomanen confinar-se en plantes superiors dels seus habitatges als de l'Estartit, a causa del risc de desbordament del riu Ter al seu pas per aquesta zona.
 

El cabal del Ter ha provocat danys a la mota de Torroella de Montgrí i l'Estartit. És el talús elevat que protegeix els camps que hi ha a banda i banda del riu.

Segons ha informat Protecció Civil, aquestes actuacions preventives són per evitar riscos per inundació a causa de les fortes pluges caigudes en les últimes hores.

Carrer inundat a l'Estartit aquest dimecres (ACN)

Els Mossos estan desallotjant les masies de les zones de Torroella de Montgrí considerades inundables, fins a l'altura de la boca del riu Ter, i l'Ajuntament ha habilitat el pavelló municipal, per albergar als veïns afectats.

També s'han fet desallotjaments per inundacions a la urbanització Riuclar de Massanes, a la Selva.

Mossos inspeccionant la mota a la zona del Rec del Molí de Torroella aquest dimecres (ACN/Gerard Vilà)

Així mateix, als veïns de les zones inundables de l'Estartit se'ls recomana confinar-se a les plantes superiors dels seus habitatges i, si no disposen de segons pisos, se'ls aconsella que les abandonin i es refugiïn en un lloc segur.

S'han tornat a omplir d'aigua alguns baixos de Tossa, tot just acabats d'arreglar després de les destrosses del temporal Gloria del gener. A Sant Cebrià de Vallalta, al Maresme, la urbanització Can Palau, on viuen unes 500 persones, ha quedat aïllada per la inundació dels accessos.

Paral·lelament, s'està treballant per reparar la brossa afectada per filtracions al riu Ter.

 

ARXIVAT A:
Inundacions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut