S'obren dos expedients al local de Palafrugell per la festa il·legal amb 400 persones

Els Mossos i la policia local van desallotjar la festa de Calella després d'una trucada al SEM per assistir una persona

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Palafrugell ha obert dos expedients sancionadors als responsables de les carpes Costa Este, després que aquest cap de setmana s'hi ha celebrat una festa il·legal amb unes 400 persones, moltes sense mascareta i sense distància de seguretat.

La policia local i els Mossos hi van intervenir, després que un equip del SEM va rebre l'avís que una persona no es trobava bé i quan van arribar al lloc van trobar-se amb la festa.

La policia va posar quatre denúncies per alcoholèmia. Aquest dimarts, l'Ajuntament de Palafrugell estudiarà els informes policials per saber si hi pot haver conseqüències penals per als responsables de l'establiment i per als assistents.

Segons ha explicat a Catalunya Ràdio l'alcalde de Palafrugell, Josep Pifarrer, el consistori ha obert dos expedients als responsables del local per dues infraccions. "Ja teníem un expedient obert del dia abans perquè no havien tancat a l'hora que havien de tancar. Ara, en tindran dos."

Josep Pifarrer no descarta denunciar els responsables del restaurant discoteca per la via penal si els informes policials demostren que amb aquesta actuació es va posar en risc la salut de les persones.
 

El sistema d'emergències mèdiques i el vídeo penjat a les xarxes socials van alertar la policia local de Palafrugell i els Mossos d'Esquadra de la concentració d'unes 400 persones diumenge a la tarda als aparcaments del restaurant discoteca Costa Este, al costat de la carretera que va de Palafrugell a Calella i Llafranc.

En les imatges es pot veure la gent ballar sense distàncies ni mascaretes.

 

Dues patrulles de l'ARRO i tres de seguretat ciutadana dels Mossos, així com també policia local, es van desplaçar a la zona, i els joves van acabar marxant sense incidents.

 

Augment de festes il·legals

Aquest cap de setmana hi ha hagut altres festes il·legals. Aquest diumenge al vespre es van concentrar en una festa en un solar de la Zona Franca de Barcelona unes 200 persones que van haver de ser desallotjades per la Guàrdia Urbana. Només aquí es van posar més de 300 denúncies per no complir les mesures anti-Covid.

I també a Barcelona, al passeig de Lluís Companys, un cop ja estava en vigor el toc de queda, les furgonetes de la Guàrdia Urbana van desallotjar unes dues-centes persones que, en diferents grups, estaven bevent, ballant i xerrant als laterals enjardinats. Algunes han estat multades per no dur mascareta i estar-se al carrer sense justificació.

Des de dijous, els Mossos d'Esquadra han posat 1.430 denúncies per saltar-se el confinament nocturn i un centenar de multes a locals de restauració per no complir les normes de distància i d'horaris.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut