Una cinta a l'entrada d'un dels edificis del passatge Sigüenza que s'han d'enderrocar
Barcelona desallotja tres edificis més del passatge Sigüenza per risc d'esfondrament
Barcelona

Desallotgen tres edificis més del passatge Sigüenza de Barcelona per risc d'esfondrament

L'Ajuntament donarà un habitatge temporal a la vintena de persones que vivien als immobles afectats, al barri del Carmel

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha desallotjat tres edificis més del passatge i el carrer Sigüenza, al districte d'Horta-Guinardó. Són els situats als números 91 i 101 del passatge i al número 91 del carrer del mateix nom. 

El desallotjament es va fer aquest dilluns a la tarda i va afectar una vintena de persones, a qui l'Ajuntament donarà un habitatge temporal.

Amb aquesta mesura es vol minimitzar qualsevol risc d'afectació en cas d'enfonsament dels primers edificis evacuats l'any passat al passatge, situat al barri del Carmel

Els tècnics han constatat que els tres altres edificis desallotjats a finals d'agost de l'any passat -als números 93, 95 i 97-99 del passatge Sigüenza- s'han deteriorat de manera important en els darrers dies. Per això han aconsellat enderrocar-los de manera urgent. 

Un cartell avisa de la futura demolició d'un dels edificis del Carmel
Barcelona desallotja tres edificis més del passatge Sigüenza per risc d'esfondrament


Es van revisar els immobles del passatge

El 29 d'agost es va desallotjar d'urgència el del número 95, que es va acabar declarant en situació de ruïna imminent. Després va venir el del número 93. 

Arran d'aquests casos, el districte va encarregar una revisió de tots els edificis del carrer i el passatge. Els especialistes van concloure que calia enderrocar aquests dos i també el del número 97-99. Abans, però, calia apuntalar les tres finques. 

Els edificis estan en procés d'expropiació i pendents d'apuntalar, però el risc d'enfonsament impedeix poder fer aquesta operació amb garanties. 

Una persona al passatge Sigüenza
Al passatge Sigüenza es van aixecar edificis autoconstruïts

El passatge Sigüenza té un desnivell de 7,45 metres i un pendent aproximat del 9%. Molts dels edificis que hi ha es van començar a autoconstruir a finals dels anys 50 i van anar creixent en altura progressivament. 

L'Ajuntament preveu que al lloc que ocupen els habitatges evacuats s'hi faran pisos protegits, destinats al reallotjament de les persones afectades per actuacions urbanístiques de l'administració. 

ARXIVAT A:
HabitatgeUrbanisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut