Badalona

Desallotgen l'última casa ocupada del Gorg de Badalona

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat al matí l'última casa ocupada del barri del Gorg, situada al carrer Ponent número 59 i ocupada per un matrimoni que fa uns dies va rebre una ordre de desallotjament i que havia presentat un recurs. Quan els Mossos s'han presentat a l'habitatge no hi havia cap dels dos membres de la parella, perquè l'home estava ingressat a l'hospital. Més tard, però, ha arribat la dona, a qui els agents han donat una mitja hora perquè s'endugués les seves pertinences. Poc després del desallotjament una màquina excavadora ha començat la demolició.

Actualitzat
Un cop executat l'enderrocament, l'Ajuntament de Badalona ha convocat una roda de premsa en la qual ha explicat el procés. El regidor d'Urbanisme, Francesc López Guardiola, ha comentat que aquesta demolició "fa que les obres d'urbanització i adequació del Gorg puguin començar a ser una realitat". López-Guardiola ha afegit que " a dia d'avui no hi ha cap ocupació il·legal al barri".

Des del passat mes de juliol, a la zona del Gorg s'han desallotjat 71 habitatges, en les quals vivien de forma il·legal 200 persones.

La primera de les operacions va tenir lloc el 13 de juliol del 2006 i es van desallotjar i demolir diversos pisos del carrer Guifré i Ponent; el 27 de juliol es va produir un nou desallotjament als carrers Pi i Margall i Camí de Lleida, i el 27 de setembre es va produir l'últim desallotjament en una finca situada al carrer Guifré.
Anar al contingut