Barcelona

Desallotgen els estudiants tancats al campus de la Ciutadella de la UPF com a protesta pel Pla Bolonya

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta nit la trentena d'estudiants que des de dijous passat estaven tancats a l'edifici Jaume I de la Universitat Pompeu Fabra per protestar pel Pla Bolonya. Segons la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants, l'acció ha acabat amb un detingut i tres persones ferides lleus. Els desallotjats han rebut el suport d'un centenar de persones que s'han concentrat a l'exterior de l'edifici. La Universitat Pompeu Fabra ha emès un comunicat explicant que ha demanat la col·laboració dels Mossos davant la negativa dels joves a abandonar el recinte.

Actualitzat
Segons ha relatat un portaveu de la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants, Julio Casas, els Mossos han accedit a l'edifici quan els joves estaven preparant el sopar. Casas explica que ho han fet de manera agressiva i contundent, clavant cops de porra a terra, i han convidat els alumnes a abandonar les instal·lacions. Una vintena ho han fet, mentre que una desena de joves han deixat mortes les cames i els han hagut de treure a la força.

Els estudiants asseguren que la tancada era pacífica i que la intenció era que les assemblees d'estudiants de l'àrea metropolitana poguessin treballar en un mateix espai. També han explicat que havien comunicat la tancada a la universitat, i han lamentat que el desallotjament s'hagi fet, segons ells, a la força i sense comunicació prèvia.

Els joves es van tancar a l'edifici tan bon punt es va acabar la manifestació pel centre de Barcelona en contra del Pla Bolonya que es va fer dijous passat, i la seva intenció era quedar-s'hi tot el cap de setmana.

L'operació policial s'ha saldat amb una detenció que no està relacionada amb la tancada dels estudiants. Els Mossos d'Esquadra han informat que el detingut és un jove de 25 anys de nacionalitat alemanya que ja ha passat a disposició judicial. El noi tenia pendent una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó. L'ordre judicial era per una multa impagada arran d'una falta de danys per la qual va ser jutjat.
Anar al contingut