L'objecte que ha provocat el desallotjament de Sants i Atocha era la sivella d'un cinturó

Falsa alarma a a l'estació de Sants: es descarta la presència d'explosius als accessos de l'AVE

Actualitzat

L'alerta d'explosius a les estacions de Sants i de retruc a Atocha ha estat una falsa alarma. Ho ha confirmat la policia espanyola, que ha pogut localitzar l'objecte sospitós i la dona que aquest matí han fet encendre totes les alarmes. Tot plegat per la sivella d'un cinturó amb forma de granada que hi havia dins de la maleta sospitosa.

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat dos trens de l'AVE a l'estació de Sants de Barcelona, després que Adif alertés sobre la presència d'un objecte que semblava un explosiu a l'equipatge d'una passatgera, i que de fet era una sivella de cinturó.

 

Segons han explicat els Mossos, Seguretat d'Adif ha detectat per l'escàner, cap a les vuit del matí, un objecte amb forma de possible artefacte explosiu a l'interior d'una maleta.

 

Els experts en explosius de la policia han fet comprovacions a les vies 3 i 4 de Sants seguint el protocol de seguretat i l'estació ja ha tornat a la normalitat. També han entrat en altres combois de l'AVE que no han estat desallotjats i han fet un recorregut pels vagons.

 

En efecte dòmino, a Madrid la Policia Nacional també ha desallotjat l'estació d'Atocha i s'ha evacuat els passatgers que hi havia cap als volts de les 10, ja que el tren on viatjava la passatgera del fals explosiu tenia el seu destí a l'estació d'Atocha.

 

El tren l'han parat abans d'arribar a Madrid i s'han fet les comprovacions per descartar que fos un explosiu.

Els usuaris que han entrat en el tren han explicat que els agents han demanat documentació i han inspeccionat algunes maletes.

Investigació per aclarir si els controls han fallat

Adif ha obert una investigació interna per aclarir si hi ha hagut errors en el control d'accés a l'AVE a Sants. La investigació es durà a terme en col·laboració amb l'empresa Prosegur, que és l'encarregada de la seguretat privada.

La investigació se centrarà a aclarir l'actuació dels vigilants de seguretat que han detectat un objecte sospitós per l'escàner. Tot i així, la passatgera amb la maleta sospitosa ha pogut pujar al tren i sortir en direcció al seu destí.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut