Desallotgen 105 festes privades, 22 botellons i 16 locals d'oci a Madrid
Desallotgen 105 festes privades, 22 botellons i 16 locals d'oci a Madrid

Desallotgen 105 festes privades, 22 botellons i 16 locals d'oci a Madrid

Redacció
TEMA:
Coronavirus
Controls de la Policia Municipal de Madrid
Controls de la Policia Municipal de Madrid

105 festes, 22 botellons i 16 locals oberts en una sola nit a Madrid. La Policia Municipal ha tingut una nit moguda en el primer dia amb noves restriccions en vigor pel pont de Tots Sants.

Les xifres les ha confirmat el cos a Europa Press i EFE, tot i que sense donar més detalls del nombre de multes o de si hi ha hagut detencions, com va passar en altres caps de setmana.

En el cas dels 16 locals, en tots hi havia un nombre de persones superior al permès, no es feia ús de màscaretes ni tampoc d'altres mesures de seguretat per la pandèmia.

Al districte de Ciudad Lineal, la policia va haver de fer servir una serra radial per aconseguir que li obrissin les portes d'un local. Cap a dos quarts de dues de la matinada, l'espai encara funcionava amb la música alta, gent a l'interior, però les portes tancades. Els propietaris no han fet cas dels requeriments dels efectius de seguretat perquè obrissin. Només han reaccionat quan la policia ha demanat l'ajuda dels bombers. Quan les persones que hi havia a l'interior del local han sentit la radial, han obert la porta. A dins, hi havia sis persones bevent sense mesures de seguretat. Els han identificat i els han denunciat.

 

A Madrid, les restriccions són més laxes que en altres autonomies o a Catalunya. Sí que hi ha toc de queda, però comença a la mitjanit.

Des de finals de juliol hi ha desplegat un dispositiu especial per evitar els botellons, a què se li ha sumat el control de festes il·legals en domicilis i locals. Aquest cap de setmana de Tots Sants l'han reforçat amb un increment de la vigilància per evitar festes il·legals pel dia de "Halloween".

El cap de setmana passat, aquest cos va desallotjar 300 festes privades, celebrades a domicilis o en locals que superaven l'hora de tancament, i van localitzar un botellón a Madrid Rio on hi havia 300 joves.

Un 60% menys de trànsit

Aquest cap de setmana i el vinent, Madrid ha imposat el confinament perimetral. Coincideix amb dos ponts, el de Tots Sants, i el de la Festa de l'Almudena, el 9 de novembre.

Controls de la Policia Municipal de Madrid
Controls de la Policia Municipal de Madrid (EFE/ Chema Moya)

La mesura ha fet efecte. Les sortides i entrades a Madrid per carretera des d'aquest divendres a les 15.00 hores han caigut un 59% respecte a l'any passat.

Això sí, hores abans del tancament perimetral, els desplaçaments per carretera a les sortides de la capital van pujar un 16% respecte al dijous de la setmana anterior.

El confinament perimetral s'allargarà fins a les dotze de la nit del dilluns 2 de novembre, que és festa a Madrid.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
Anar al contingut