Donald Trump al míting final de campanya a Nou Hampshire. Eleccions Estats Units 2016
Donald Trump al míting final de campanya a Nou Hampshire. Eleccions Estats Units 2016

Desactivar 3,5 milions de votants negres: estratègia electoral de Trump del 2016

Així ho constata una investigació del canal de notícies nord-americà Channel 4 News

RedaccióActualitzat

L'estratègia de Donald Trump per guanyar les eleccions presidencials dels EUA del 2016 podria haver passat per dissuadir tres milions i mig de votants negres d'expressar-se a les urnes. Així ho constata una investigació de Channel 4 News.

El noticiari hauria tingut accés a la base de dades utilitzada pels responsables de la campanya digital de Trump fa quatre anys.

Aquesta base de dades conté informació de prop de 200 milions de nord-americans en més de 5.000 arxius. Uns cinc terabytes de dades, el que podria considerar-se la filtració més gran de la història.

Segons Channel 4 News, l'equip de Trump podria haver fet servir un algoritme per separar els votants de 16 estats clau per guanyar la contesa en vuit categories. Una d'aquestes categories tenia el nom de "dissuassió".

L'etiqueta contenia aquelles persones que el cap en ciència de dades de la campanya esperava "que no apareguessin a votar".

L'anàlisi dels periodistes del canal de televisió nord-americà constata que els ciutadans negres dels EUA amb dret a vot estaven sobrerrepresentats en la categoria de "dissuassió" d'aquesta base de dades. Un total de tres milions i mig de persones.

La campanya digital de Trump, anomenada Project Alamo, va implicar un equip de l'ara desapareguda Cambridge Analytica, l'empresa que van contractar, també, els partidaris de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut