Desabastiment als supermercats britànics pel confinament de treballadors essencials

En només una setmana més de 600.000 persones han rebut un missatge de l'aplicació de rastreig de la Covid que les obliga a confinar-se

Actualitzat

Tornen les imatges de supermercats buits al Regne Unit. Recorden les del començament de la pandèmia. Ara, però, el problema és que cada cop són més els treballadors essencials que s'han de quedar a casa. L'aplicació de rastreig de contactes de Covid del Servei Nacional de Salut, l'NHS Covid, els diu que s'han de quedar confinats durant 10 dies en ser contactes d'un positiu de la Covid.

En només una setmana, més de 600.000 persones d'Anglaterra i Gal·les han estat cridades a aïllar-se per l'aplicació.


L'aïllament de treballadors essencials deixa tocats molts sectors

Les empreses més afectades són escorxadors, les de transport i els supermercats. Les grans cadenes de supermercats demanen a la població que no facin acaparament alimentari. Diuen que tenen prou productes, però que no poden omplir els prestatges a la velocitat habitual.

També reclamen al govern -amb el seu primer ministre, Boris Johnson, precisament confinat- que activi immediatament les excepcions d'aïllament que va anunciar per a alguns treballadors, i és que hi ha gent que per evitar els avisos de l'aplicació s'està desinstal·lant l'aplicació del mòbil.

Dins les excepcions d'aïllament el govern també preveu de cara al 16 d'agost que les persones que tinguin la pauta completa de vacunació no s'hagin de quedar confinades en ser contacte d'un positiu.


El govern farà proves diàries de Covid als treballadors essencials

Aquest divendres el govern ha anunciat que farà proves de Covid als treballadors essencials que hagin estat contacte de positiu i que, per tant, l'aplicació de rastreig envia a confinar-se. D'aquesta manera, si donen negatiu a la prova no caldrà que es quedin a casa durant 10 dies.

Justament és una mesura que s'implanta per poder frenar l'escassetat de productes específics que hi ha en alguns supermercats i en algunes benzineres, que han hagut de tancar per falta de personal.

El govern diu que aquesta mateixa setmana s'establiran llocs de proves prioritaris en els centres de distribució dels supermercats més grans que ajudaran a estabilitzar la situació. El secretari de Salut, Sajid Javid, ha dit que aquestes proves han d'ajudar a "minimitzar la interrupció que ha provocat l'augment de casos de Covid" i també han de "garantir que aquests treballadors essencials no corrin cap risc".

El Regne Unit té més d'un 67% de la població vacunada amb almenys una dosi i un 51% amb la pauta completa.

L'aplicació de rastreig de contactes de Covid del Servei Nacional de Salut ha tingut 26,5 milions de descàrregues entre Anglaterra i Gal·les.

ARXIVAT A:
Coronavirus Regne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut