Rugbi

Derrota honrosa de la USAP de Perpinyà, per 18 a 6, a casa de l'Agen, el líder del Grup II

La USAP de Perpinyà no ha pogut sumar la seva setena victòria consecutiva i s'ha inclinat, per 18 a 6, davant de l'Agen, que amb aquesta victòria ja s'ha assegurat matemàticament acabar primer del Grup II en aquesta penúltima jornada del Top 16, la lliga francesa de rugbi. Cabdal per als locals, el partit també ho era per als catalans, que es volien revenjar del partit d'anada, guanyat per l'Agen a Perpinyà, per 23 a 16. Tot i aquesta derrota, la USAP es manté a la tercera plaça del Grup II, i ja està classificat per al Top 8, la lligueta dels quarts de final, quan encara falta un partit a casa, contra el Colomiers, per acabar aquesta primera fase de la Lliga.

La pressió i la rivalitat entre els dos equips s'ha pogut notar en el minut 2 del partit, quan ha esclatat una baralla general provocada pels locals, que ha permès a Edmonds estrenar el marcador amb un cop de càstig. Els catalans no s'han deixat impressionar pel desafiament físic dels locals i han dominat fins i tot l'inici del partit. Però Edmonds ha fallat dos cops de càstig i la USAP no ha aconseguit concretar el seu domini territorial. L'Agen s'ha mostrat més perillós i ha obligat els catalans a fer faltes. Després de fallar una primera oportunitat, Gelez, el xutador local, ha empatat abans de donar avantatge al seu equip, que en el descans només guanyava per 6 a 3. En l'inici de la segona part, una acció defensiva perillosa d'un jugador local ha permès a Edmonds empatar, però pocs minuts desprès Gelez ha tornat a donar avantatge el seu equip (9 a 6). Després d'una potent acció ofensiva dels davanters catalans, Edmonds ha tingut una nova oportunitat d'empatar el partit, però ha fallat l'intent. De mica en mica, l'Agen ha pres la direcció de les operacions i del partit. Per poder resistir l'empenta dels locals, els catalans no han tingut més remei que cometre faltes. Gelez, tot i no tenir un gran dia, ha transformat tres cops de càstig més, que han permès l'Agen emportar-se la dotzena victòria consecutiva, en 13 partits.