Imatge d'un despatx de dissenyadors autònoms de Barcelona.
Imatge d'un despatx de dissenyadors autònoms de Barcelona.
Barcelona

Derogades les 1.800 subvencions per a la promoció de l'ocupació autònoma

1.800 autònoms que havien sol·licitat la subvenció per a la promoció de l'ocupació autònoma es quedaran sense aquesta ajuda de 3.000 euros a causa de falta de fons estatals.

RedaccióActualitzat
El govern ha derogat per falta de fons estatals les subvencions per a la promoció de l'ocupació autònoma que 1.800 autònoms havien sol·licitat aquest any.

Els autònoms que demanen aquest tipus de subvenció capitalitzen normalment l'atur per poder crear la seva pròpia empresa i esperaven, aquest any, una ajuda de 3.000 euros —5.000 les persones amb discapacitat—.

El Departament d'Empresa i Ocupació justifica aquesta derogació de les ajudes per la reducció d'un 57% dels fons estatals per a polítiques actives d'ocupació. Això ha obligat a prioritzar i reassignar els recursos cap a programes destinats a la inserció de col·lectius amb dificultats especials.

A més a més, el govern espanyol encara no ha transferit a la Generalitat els 191 milions d'euros que havien de finançar les polítiques actives d'ocupació del 2012 aprovades al maig.
Anar al contingut