Vacunació d'un infant (ACN/Albert Segura)
Vacunació d'un infant (ACN/Albert Segura)

Denuncien una infermera a Euskadi per simular que vacunava infants i llençar les dosis

Diverses famílies van alarmar-se en detectar que la sanitària feia "comentaris antivacunes"

Redacció/Agències

Una quarantena de famílies han denunciat una infermera d'un ambulatori basc per haver fet veure que vacunava els seus fills. En realitat, però, creuen que llençava les dosis.

La infermera treballa a l'ambulatori de Kabieces de la ciutat biscaïna de Santurtzi. L'advocat Aitzol Asla, que representa 42 famílies, ha dit que l'objectiu és que la sanitària deixi de treballar i s'eviti que es repeteixi aquesta situació.

El cas va començar l'octubre de l'any passat, quan famílies dels infants atesos per aquesta infermera van començar a sospitar de comportaments que els semblaven estranys.

La sanitària feia "comentaris antivacunes i actuava de manera molt ràpida i precipitada amb la xeringa".

 

Proves serològiques per investigar-ho

El servei de pediatria de la OSI Ezkerraldea Enkarterri Cruces ho va investigar i va fer proves serològiques a alguns dels infants a qui la infermera havia atès per detectar si tenien anticossos a l'organisme.

Finalment, va trucar al voltant de 50 famílies i els va proposar "una dosi addicional per aconseguir una vacunació correcta", ja que hi havia infants sense "nivells adequats d'anticossos".

El centre mèdic va obrir un expedient informatiu a la professional i va ampliar la investigació a unes 400 persones.

Segons les famílies dels menors afectats, "és evident que la falta d'inoculació de les vacunes previstes pot suposar un problema de salut pública".

La que suposadament no inoculava és una de les vacunes importants del calendari, que té la missió de prevenir malalties greus com la meningitis, la diftèria, el tètanus, la poliomielitis o l'hepatitis B.

L'acusen de falsificació de documents, perquè consideren que omplia el calendari de vacunes dels menors i hi feia constar dosis que no els havia inoculat.

També l'han denunciada per malversació de fons, ja que creuen que llençava les vacunes a les escombraries i causava "un perjudici patrimonial".

 

ARXIVAT A:
SalutPaís BascVacunes
Anar al contingut