El vídeo mostra un grup de sis vaques amb obertures prop de l'estómac per poder prendre mostres
El vídeo mostra un grup de sis vaques amb obertures prop de l'estómac per poder prendre mostres
França

Denuncien una granja francesa per fer forats d'un pam a l'estómac de les vaques

Una entitat de defensa animal difon un vídeo de la granja d'experimentació on es veu com els treballadors agafen mostres de les vaques pel forat habilitat a l'estómac

Actualitzat

Un vídeo difós per l'associació animalista francesa L214 ha causat una gran polèmica a França. Les imatges, molt impactants, mostren els forats que tenen a la panxa les vaques d'un centre d'investigació de la companyia Sanders, filial d'Avril, al departament del Sarthe.

Les vaques que tenen en aquesta granja d'experimentació tenen uns forats de 15 centímetres de diàmetre a l'estómac per poder-ne estudiar la digestió.


Els responsables del centre asseguren que és un procediment habitual i molt controlat, necessari per a la investigació, i diuen que només ho han aplicat a sis vaques del centre:

"Vam practicar un forat a l'estómac per poder accedir al seu contingut en qualsevol moment."

"A França, aquest procediment està permès per la reglamentació i comptem amb l'autorització del Ministeri de Recerca".

Regularment, els empleats obren el forat practicat al tub digestiu dels animals i agafen mostres del menjar que paeixen. Això els permet estudiar la digestió que fan els animals de les proteïnes vegetals. L'objectiu final -expliquen- seria reduir l'ús d'antibiòtics en la cria i la disminuir les emissions de nitrats i metà.

El grup Avril, propietari de la granja d'experimentació, deplora en un comunicat "aquesta nova manipulació de les imatges, gravades de nit amb finalitat sensacionalista".

 

L'associació que ha denunciat els fets, en canvi, afirma que en aquest centre experimenten amb animals i els maltracten amb l'únic objectiu de fer-los més productius. Els denunciants asseguren que les condicions de vida dels animals en aquest centre d'investigació (vaques, vedells, pollastres i conills) són deplorables.

Segons l'entitat animalista, aquesta investigació està dissenyada per augmentar la productivitat dels animals a través de la seva dieta i pronostiquen que això tindrà conseqüències a la llarga en la salut dels animals de granja i els provocarà deficiències pulmonars i cardíaques, trastorns digestius i inflamacions a la pell.

Les imatges han causat indignació a França i, malgrat que pugui ser una pràctica aprovada per l'administració, hi ha qui es qüestiona si aquestes tècniques d'experimentació animal són moralment acceptables.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut