Tarragona

Denuncien una empresa per "coaccionar els treballadors" per la vaga del 8M

Segons Comissions Obreres, l'empresa va demanar als treballadors que avisin si volen fer vaga aquest dijous

RedaccióActualitzat

Comissions Obreres denuncia una empresa de Tarragona per vulneració del dret de vaga de cara a aquest 8M amb motiu del Dia de la Dona. El sindicat ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball contra l'empresa GrupoUnoCTC, de serveis de personal i logística, que atén diverses empreses de Tarragona, algunes del sector petroquímic.

El sindicat considera que l'empresa està coaccionant la plantilla perquè va fer una notificació interna en què demanava als encarregats que requerissin als treballadors si secundarien o no la vaga d'aquest dijous. Segons el document intern que denuncien que van emetre, la intenció era organitzar la feina del dia de la vaga. Ho ha explicat José Martín, de CCOO Indústria, a Tarragona:

"Entenem que és una coacció directa cap als treballadors o treballadores perquè els coacciona per tal que no facin aquesta vaga."

El document també advertia que, per als treballadors que no avisessin l'empresa amb antelació i fessin la vaga, la seva absència comptaria per a l'empresa com una absència no justificada.

L'empresa ha redactat un comunicat en què s'hi diu que els treballadors que avisin ho faran de manera voluntària, i que no es considerarà falta injustificada faltar a la feina. CTC dona feina a 300 persones a Tarragona i 15.000 a tot l'Estat.

Notícia relacionada: El que has de saber de la vaga feminista del 8M

ARXIVAT A:
8M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut