Stop homofòbia
Stop homofòbia
Barcelona

Denuncien una agressió homòfoba a un jove a Ciutat Vella

Els fets van passar aquest divendres al matí, quan dos homes van apallissar i insultar un jove gai

RedaccióActualitzat

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha alertat d'una "greu agressió homòfoba" que va passar aquest divendres a les set del matí, quan dos homes van apallissar i insultar un jove gai, fent referència a la seva orientació sexual.

 

 

El jove, que no resideix a Barcelona, sortia d'una festa amb una amiga quan va ser envoltat en un carrer del barri del Born per dos agressors que el van increpar i colpejar, segons ha explicat el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez.

 

El jove va ser atès a urgències i es va activar el protocol habitual, es va avisar l'Ajuntament de Barcelona. Aquest dissabte el jove ja ha rebut atenció psicològica per part de l'OCH i dimarts es presentarà la denúncia als Mossos d'Esquadra.

 

 

Augment de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya

Dijous passat, l'Observatori Contra l'Homofòbia va denunciar un augment del 27% de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya el 2019 en relació amb l'any passat.

Les incidències registrades per l'Observatori han passat de 113 a 143. Les agressions físiques i verbals, segons els registres de l'entitat, han passat de 35 el 2018 a 80 aquest any. El grup que més incidències registra és el d'homes gais i bisexuals, en què s'ha passat de 56 a 85 incidències registrades. El segon grup més afectat és el de les dones lesbianes o bisexuals, on s'han passat de 7 a 18 incidències.

 

Després de l'agressió d'aquest divendres, han insistit que cal una taula de treball on es pugui abordar la violència que el col·lectiu LGTBI pateix. Segons el portaveu, cal seure i valorar què està passant, quin patró segueixen les agressions i què es pot fer per "trencar amb la impunitat" i garantir la seguretat al col·lectiu.

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut