Denuncien un rebrot de la violència homòfoba: dos atacs el cap de setmana a Barcelona
Missatge contra l'homofòbia en el Carnaval de Sitges de l'any passat (ACN/Mar Vila)

Denuncien un rebrot de la violència homòfoba: dos atacs el cap de setmana a Barcelona

L'Observatori Contra l'Homofòbia demana "contundència" al govern per combatre aquestes agressions

RedaccióActualitzat

Dos casos de violència homòfoba han estat denunciats aquest cap de setmana a Barcelona per l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH).

El president d'aquesta entitat, Eugeni Rodríguez, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que una va ser la matinada de dissabte, a Sants, i l'altra, diumenge al matí, al Clot.

Per la més recent ja s'ha presenta denúncia, aquest mateix diumenge a la tarda.

Els fets van passar a les 8 del matí, al metro, quan el denunciant i dos amics més tornaven a casa.

Una dona i l'home que anava amb ella els van increpar, a l'estació del Clot i va començar una discussió que va acabar, ja dins d'un comboi, quan la dona va ruixar un dels tres nois amb un esprai de gas pebre.

El noi va haver de ser traslladat a l'hospital per tractar-lo d'irritacions als ulls i a la pell, no només a la cara, sinó també a l'abdomen.

Ha explicat a Barcelona Televisió que alguna vegada l'havien insultat pel fet de ser homosexual, però que mai no l'havien agredit físicament.

 

 

La primera agressió va ser al barri de Sants, i va consistir en agressions verbals i físiques a dos joves que sortien d'una festa. L'OCH no sap si han presentat denúncia, però sí que un dels dos agredits va necessitar assistència hospitalària.

Rodríguez ha explicat, a més, que aquest cap de setmana també hi ha hagut un atac, amb pintura, contra l'espai LGBTI de Girona.


"Nou rebrot d'homofòbia"

El president de l'OCH ha volgut alertar de la revifada d'atacs homòfobs i ha reclamat al govern "prioritzar" la lluita contra aquest tipus de violència amb "polítiques més efectives i més contundència".

"Alertem d'un rebrot lgtbifòbic aquest cap de setmana amb tres incidències per discurs d'odi i agressions físiques a persones LGTBI. Cal fer front a les violències que patim de forma contundent."

"Necessitem polítiques més efectives i més contundència contra aquestes violències. Ja tenim diagnosticat que la majoria es produeixen en cap de setmana quan grups de joves increpen, insulten i agredeixen persones LGTBI."


En un missatge a Twitter, l'OCH exigeix "polítiques públiques eficients i efectives".

 

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut