Denuncien un home per fer volar un dron per sobre de Barcelona fins a 36 vegades
Un dron sobrevolant Sant Cugat del Vallès per demanar el confinament dels ciutadans

Denuncien un home per gravar imatges de Barcelona amb un dron durant el confinament

Els Mossos asseguren que va fer fins a 36 vols il·legals per gravar imatges durant l'estat d'alarma pel coronavirus per publicar-les a les seves xarxes socials

Redacció / ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han identificat i denunciat un home per haver fer, durant les últimes setmanes, fins a 36 vols il·legals amb drons per sobre de la ciutat de Barcelona. L'home enregistrava imatges de la ciutat durant l'estat d'alarma pel coronavirus per publicar-les a les seves xarxes socials.

El dron volava de forma irregular i perillosa. En la majoria de vols superava els 500 metres d'alçada, una cota molt superior als 120 metres permesos legalment per aquestes aeronaus.

Els agents van poder constatar que en algun cas assolia una alçada superior a la d'algunes aeronaus tripulades, com un helicòpter. L'home també el feia volar dins de l'espai aeri controlat de l'aeroport del Prat i molt proper a heliports utilitzats per serveis d'emergència.
           
Aquests vols es van intensificar notablement en el moment que es va decretar l'estat d'alarma i el conseqüent confinament i els feia tant de dia com al vespre, i incrementava considerablement no només l'alçada, sinó també la distància.

Després d'haver identificat el pilot i el punt des d'on enlairava el dron, els Mossos d'Esquadra l'han denunciat per diversos incompliments de la Llei de Seguretat Aèria i han traslladat aquesta denúncia a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), òrgan responsable de la generació de l'expedient sancionador.

Les sancions per fer volar drons recreatius de forma il·legal poden arribar, en els casos més greus, als 225.000 euros.

Cal recordar que està prohibit fer volar qualsevol dron per usuaris recreatius a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, independentment del pes i alçada màxima d'ascens.

En el cas de drons professionals es requereix, entre altres requisits, l'autorització expressa de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria i la coordinació amb el gestor de l'espai aeri.

Justament aquests dies, les forces de seguretat estan utilitzant drons per identificar persones que tenen conductes similars i per alertar la població de conductes no permeses durant l'estat d'alarma.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut