La còpia intervinguda de l'obra "Le peintre" (Mossos d'Esquadra)

Denuncien un empresari per demanar un préstec amb un Picasso fals com a aval

S'adjuntava un certificat d'autenticitat de l'obra "Le peintre", emès suposadament per la filla de l'artista, i un fals contracte de compravenda

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un empresari de Barcelona, de 71 anys, que va intentar aconseguir un préstec bancari fent servir com a aval una còpia falsa d'un quadre de Pablo Picasso, fent-la passar per l'original. Abans, ja havia intentat vendre-la.

Es tracta d'una reproducció de l'obra "Le peintre", impresa sobre tela, retocada amb pinzellades de pintura i que havia estat sotmesa a processos artificials d'envelliment. S'hi adjuntava un certificat d'autenticitat, emès suposadament per la filla de l'artista, i d'un contracte de compravenda, firmat el 1994 per un valor de 110 milions de pessetes. També tenia adhesius de diverses galeries de Londres i París, per donar més rellevància a la peça.

Una falsa atribució a Picasso (Mossos)

 

La investigació va començar a finals del 2019, quan els agents de la policia catalana van saber que l'empresari estava intentant empenyorar per 200.000 euros una obra d'art a una entitat de finançament de Barcelona que oferia préstecs amb aquesta mena d'avals.

 

 

Els Mossos d'Esquadra, a través de la Unitat Central de Patrimoni Històric, van confirmar que l'obra era una falsa atribució a través de la fundació Picasso Authentification, amb seu a París, que s'encarrega de vetllar i protegir el llegat del pintor.

Els investigadors també van concloure que la persona que oferia aquesta obra sabia que era falsa i que ja l'havia intentada vendre en una altra ocasió, però el comprador se'n va desdir quan una sala de subhastes de Barcelona li va indicar que era falsa.

 

A més a més de denunciar penalment l'home, la policia també ha intervingut l'obra i la documentació que l'acompanyava, per evitar perjudicis a d'altres potencials compradors.

La Policia alerta que s'ha de mantenir una vigilància especial en transaccions d'aquest tipus i limitar-se a comprar obres per canals segurs i reconeguts, sempre demanant una certificació d'autenticitat emesa per empreses expertes del sector.

ARXIVAT A:
ArtMossos d'Esquadra
Anar al contingut