Barcelona

Denuncien un augment de drogues i prostitució als carrers del Raval de Barcelona

Els veïns asseguren que els últims mesos la situació ha empitjorat, mentre la regidora del districte afirma que es resoldrà avançant l'obertura de la sala Baluard

RedaccióActualitzat

Els veïns del carrer d'en Robador i la plaça Salvador Seguí, al barri del Raval de Barcelona, denuncien la degradació de la zona fins al punt que molts drogaddictes han ocupat el parc infantil que hi ha. Segons diuen, això va acompanyat de l'augment de venda de drogues i de la prostitució en aquest punt de la capital catalana.

 

Asseguren que des de fa 2 anys hi ha hagut un augment de fets delictius, però que els últims 2 mesos la situació s'ha accentuat. Laura de la Cruz, membre de l'Associació de Veïns del barri, parla de màfies:

"Aquí hi ha un efecte crida de les màfies delictives. Aquí com ningú fa res al nostre carrer, i el tema de venda de drogues i el tema de prostitució la policia té com els ulls tancats, llavors en venen més i llavors sí que hi ha baralles entre els mafiosos."

 

Per combatre-ho, la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha explicat a Catalunya Ràdio que s'avançarà l'obertura de la sala de venopunció:

"Algunes de les imatges aquestes que hem vist aquestes últimes setmanes segurament són de primera hora del matí, quan la sala Baluard està tancada i per això també fa temps que venim treballant en una apertura prèvia de la sala Baluard. Enlloc d'obrir a les 8:45, com fa ara mateix, a partir del 15 d'agost obrirà a partir de les 7 del matí."

També assegura que s'hi ha reforçat la presència policial i s'han tancat pisos on es venia droga. Pel que fa a la presència de xeringues o agulles pel carrer, segons l'ajuntament, les dades de Salut confirmen que n'hi ha menys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut