Els trets van entrar per una finestra a l'escola municipal d'Avinyonet del Penedès
Els trets van entrar per una finestra a l'escola municipal d'Avinyonet del Penedès

Denuncien trets d'arma de foc a l'escola d'Avinyonet del Penedès

L'Ajuntament recomana no obrir l'escola fins que no es pugui garantir que és un "espai segur"

Actualitzat

L'Ajuntament d'Avinyonet del Penedès denuncia trets d'arma de foc a l'escola municipal i apunta a les cases ocupades de l'entorn del centre. Els trets es van fer quan no hi havia ningú a l'escola. Van entrar per una finestra -que es va trencar- i van fer malbé també una pissarra digital d'una aula dels més petits.

En un comunicat, el consistori denuncia la situació d'inseguretat i considera que segurament els trets s'han disparat des de les cases ocupades que hi ha just davant l'escola o dels seus voltants.

"Lamentablement tornem a denunciar per cinquena vegada en els últims 12 mesos la situació d'inseguretat que d'una manera creixent i descontrolada, està generant l'ocupació il·legal de 6 cases, davant de l'escola municipal, i que degut a la inhibició de tot el sistema només pot acabar en incidents o fins i tot morts, tard o d'hora."

 

Tot i que l'impacte de bala va sorprendre les professores de l'escola d'Avinyonet del Penedès, fa poc més d'un any tenen problemes amb el grup de gent que ha ocupat les 6 cases de la zona. És la gota que ha fet vessar el got i els pares no volen que comenci el curs si no està garantida la seguretat dels 83 alumnes.

L'impacte de bala ha sorprès les professores de l'escola d'Avinyonet
L'impacte de bala ha sorprès les professores de l'escola d'Avinyonet

L'Ajuntament ha recordat que aquest any ha presentat diverses denúncies als Mossos per l'ocupació de cases properes a l'escola i que s'han enviat cartes a la propietat, al president de la Generalitat, al conseller d'Interior i al d'Educació "sense haver obtingut cap resposta".

" A data d'avui, després de tots els escrits que us hem presentat, i dels continus i diaris problemes d'aquesta ocupació amb el veïnat, amb vehicles circulant a altíssimes velocitats, drogues, insults, provocacions, vehicles destrossats, barrales, gossos perillosos, etc, fins als gravíssims fets ocorreguts avui, encara no hem rebut resposta per part de les autoritats."

En reunió d'urgència per aquests fets, els nou regidors del consistori, la direcció de l'escola i la junta de l'AMPA han coincidit que la situació és "inacceptable" i han comunicat al president de la Generalitat, Quim Torra, i als consellers d'Interior, Miquel Buch, i d'Educació, Josep Bargalló, que "per la seguretat" dels veïns recomanen no obrir l'escola el proper 14 de setembre, fins que no sigui un "espai segur". "No podem permetre posar els nens en perills", afegeixen.

"Per la seguretat dels nostres nens i nenes, recomanem no obrir l'escola el proper dia 14 de setembre, fins tenir la seguretat que sigui un espai segur i se solucioni el tema, que trobem d'una gravetat extrema."

I adverteixen que si Educació decideix obrir l'escola igualment, "es farà sota la seva responsabilitat, tenint en compte que és un perill i no garanteix la seguretat dels veïns i dels nostres fills".

Hi ha diverses cases ocupades al voltant de l'escola d'Avinyonet
Hi ha diverses cases ocupades al voltant de l'escola d'Avinyonet

 

Ara bé, l'Ajuntament té un pla B: tres locals municipals on es podria fer classe.

 

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut