Els ministres Calviño, Darias i Grande-Marlaska i Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez, en la manifestació del 8M (Jesús Hellín / Europa Press)
Els ministres Calviño, Darias i Grande-Marlaska i Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez, en la manifestació del 8M (Jesús Hellín / Europa Press)
Madrid

Denuncien Sánchez al Suprem per permetre el 8M tot i els avisos pel coronavirus

Un jutjat de Madrid ja ha obert diligències contra el delegat del govern a Madrid per aquests fets

RedaccióActualitzat

Segueixen les preguntes sobre per què s'ha estès tant el brot de coronavirus a Madrid. I en aquest context, ha arribat la primera denúncia contra Pedro Sánchez per haver permès actes multitudinaris, com el 8M o un míting de Vox. Acusen el president del govern espanyol de no fer haver fet cas de les advertències sobre la facilitat de contagi del coronavirus.

Un jutjat de Madrid ja ha obert una investigació formal contra el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per permetre aquesta convocatòria i la d'altres concentracions multitudinàries entre el 5 i el 14 de març, tot i la recomanació del Centre Europeu per al control i prevenció de malalties pel risc de contagi per coronavirus.

Aquell 8M també es van permetre altres reunions multitudinàries, com el míting de Vox amb 9.000 persones en un recinte tancat, el pavelló Vistalegre.

Ara, l'advocat que ha començat la batalla legal, esperonat per la decisió del jutjat de Madrid, ha decidit presentar una denúncia al Tribunal Suprem contra Pedro Sánchez.

L'advocat Víctor Valladares ha denunciat davant del Tribunal Suprem el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pels delictes de prevaricació administrativa i lesions per imprudència professional per permetre la manifestació del 8M.

La denúncia particular contra Pedro Sánchez remarca que les corresponents delegacions del govern van permetre "la celebració de manifestacions multitudinàries" a diversos punts de l'estat "sense seguir les pautes marcades per la Unió Europea". El dia 2 de març, el Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties publicava un informe on s'establien les mesures de distanciament social individual que "havien de promoure els estats". Entre elles, "evitar acudir a actes multitudinaris com a mesura preventiva".

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit que en la primera setmana de març no existía "cap circumstància" ni cap dada de les autoritats mèdiques que recomanés la suspensió d'aquells actes.

Ara, el Suprem haurà de decidir si segueix el camí de la jutge de Madrid, i obre una investigació formal contra Pedro Sánchez per permetre concentracions massives de gent com el 8M o el míting de Vox a Madrid.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Pedro SánchezJudicialTribunal Suprem 8M
Anar al contingut