Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, a Bellaterra

Denuncien que un professor de la UAB obliga els alumnes a treure's la mascareta

La UAB ha obert un procés de notificació al docent, que hauria amenaçat de suspendre estudiants que segueixen el protocol Covid

Redacció/ACNActualitzat

El Consell d'Estudiants de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha denunciat que un professor "negacionista" anima els estudiants a saltar-se les mesures de prevenció de la Covid-19.

Segons expliquen en un text difós a Twitter, aquest docent és un professor d'Educació Física que els "obliga a entrar a classe en grups barrejats, sense mascareta i sense gel hidroalcohòlic".

 

 

Li atribueixen frases com ara "si porteu mascareta, morireu entre un terrible sofriment" o "si voleu portar mascareta a les meves classes, haureu de signar un paper conforme no em faig responsable del que us pugui passar mentre en porteu".

Segons els estudiants, ha arribat a l'extrem d'amenaçar de suspendre els alumnes que segueixin el protocol Covid.

 

Interior d'una aula de la Facultat de Ciències de l'Educació, aquest divendres (TV3)


Aquest professor hauria assegurat que la pandèmia és "un experiment social massiu" i que, per tant, no respectarà "mesures absurdes".

També que "la distància social és només per controlar-nos amb el 5G i saber on som a cada moment" i que "paguen als bombers perquè diguin els morts".

A més, va estar enviant missatges amb "propaganda negacionista" de la pandèmia als alumnes, mitjançant el correu electrònic institucional, durant el confinament.

 

El docent denunciat és un professor d'Educació Física (TV3)


El Consell d'Estudiants d'Educació també explica que aquest mateix docent ja havia estat denunciat per actituds masclistes a classe i que mai s'ha emprès cap acció contra ell "perquè és amic del degà".

Alguns usuaris de Twitter també s'han fet ressò d'aquest fet.

 

 

 

Obert un procés de notificació

Fonts de la UAB havien confirmat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que tenen constància que aquest professor no segueix les mesures de prevenció i que la qüestió ja estava en mans dels serveis jurídics de la Universitat, que havien proposat l'obertura d'un procés de notificació al docent..

Aquest divendres s'ha confirmat que s'ha posat en marxa aquest procediment administratiu:

"Després d'estudiar el cas, els serveis jurídics han proposat les mesures a emprendre i han iniciat el procés de notificació a l'interessat."


Ara per ara no s'han fet públiques les mesures que s'emprendran si el docent persisteix en la seva actitud, però la UAB ha volgut remarcar que "en cap cas permetrà que ningú deixi d'usar mascareta o vulneri les normes de seguretat".


Sense les claus de l'aula

De moment, sí que ha transcendit, a través d'un missatge del docent a una estudiant difós a Twitter, que aquest dijous el servei de consergeria no li va donar les claus de l'aula, després que es va negar a acatar la norma de la Universitat que obliga a portar mascareta.

 

 

La reacció del professor va ser quedar-se en el seu despatx durant el temps que havia d'estar fent classe.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
Anar al contingut