Madrid

Denuncien que un nen d'onze anys ha estat víctima d'assetjament escolar durant dos cursos al Col·legi Suís de Madrid

Els pares d'un nen d'onze anys han denunciat l'assetjament escolar de què ha estat víctima el seu fill al Col·legi Suís de Madrid. L'escola no en va fer gaire cas però un vídeo, que es pot veure a internet, demostra la humiliació a què era sotmès el menor. Els pares diuen que Miguel fa dos cursos que rebia agressions de tres companys. La resta n'estaven al marge, però es veien condicionats pels que s'havien erigit com els "forts" de la classe. La família acusa el centre de no fer res per resoldre la situació. El centre, per la seva banda, ha denunciat a la família perquè va agafar la càmera dels nois que van enregistrar l'agressió. L'alumne ha canviat d'escola i rep ajuda psicològica.

Actualitzat

Ruth Izcue i Fernando Sacristán han denunciat que el seu fill ha estat assetjat al Col·legi Suís des de fa dos anys i el centre no ha fet res per resoldre la situació. Tanmateix, el director del col·legi, René Pontenier, ha negat que es tracti d'assetjament escolar i ha assegurat que es tracta d'un fet aïllat que es va produir el 26 de juny passat, quan tres alumnes van cometre "un acte de violència".

Precisament, hi ha un vídeo que demostra la humiliació a què era sotmès el menor. El van gravar alguns dels companys mentre pegaven al seu fill al cap, el clatell, les cames i l'esquena. Després de l'agressió, el pare del nen es va presentar a l'escola, on, segons el director del centre, va "agredir" el menor que tenia la càmera de vídeo "agafant-li el braç fort" per treure-li. Aleshores, ha dit Pontenier, la direcció del centre va decidir denunciar el pare del nen.

Paral·lelament, el centre, que està al barri d'Alcobendas, en una zona molt pròxima a La Moraleja, va llençar un ultimàtum als menors agressors i, així "no podran cometre cap infracció al reglament de disciplina".

Els pares diuen que Miguel feia dos cursos que rebia agressions de tres companys. La resta n'estaven al marge, però es veien condicionats pels que s'havien erigit com els "forts" de la classe. L'alumne, que és un estudiant excel·lent, ha canviat d'escola juntament amb la seva germana de sis anys i rep ajuda psicològica.

Anar al contingut