Els concentrats van acabar accedint al Parc de la Ciutadella, que estava custodiat pels Mossos
Barcelona

Denuncien que es va posar en risc els mossos del dispositiu del ple d'investidura

Sindicats de Mossos critiquen la "mala previsió" del dispositiu de la Ciutadella, que qualifiquen d"ineficient" i insuficient

RedaccióActualitzat

Tres sindicats dels Mossos d'Esquadra, entre ells el majoritari, critiquen el dispositiu policial de dimarts al Parlament, dia en què s'havia previst la investidura de Puigdemont.

Segons SAP-Fepol, SPC i el SME la "mala" previsió del dispositiu, que qualifiquen d'"ineficient", va posar en risc la seguretat dels agents. Consideren que els fets que es van produir van ser "absolutament lamentables". Centenars de persones concentrades per seguir la investidura des del carrer, van envair el Parc de la Ciutadella, desbordant els controls policials fins que van aconseguir plantar-se davant del Parlament. Agents i manifestants van viure moments de tensió amb una càrrega policial.

Des de SAP-Fepol asseguren que el nombre d'efectius va ser "escàs" i demanen per què no es va donar l'ordre de posar-se el material de protecció, com cascos, davant "la possible invasió". Els altres dos sindicats també reivindiquen que ha de prevaler la seguretat dels agents per sobre de la "imatge repressora" que, segons diuen, els responsables del cos consideren que donen amb el casc posat.

El SME denuncia que quan els mossos van demanar "suport urgent" perquè estaven rebent "impactes d'objectes, empentes, cops de puny", l'ordre que van rebre per emissora va ser que "no es respongués a les agressions que es patien, que es fes contenció i que no es fes servir la força".

També demana al Departament d'Interior que es presenti com a acusació contra les persones que haurien agredit agents dimarts. Segons diuen van resultar lesionats 24 policies, un fet que ha generat "gran malestar".

 

 

 

ARXIVAT A:
Investidura
Anar al contingut