Denuncien problemes a la pantalla del nou mòbil plegable de Samsung, el Galaxy Fold
Una imatge del Galaxy Fold de Samsung

Denuncien problemes a la pantalla del nou mòbil plegable de Samsung, el Galaxy Fold

El fabricant assegura que revisarà els terminals abans que surtin a la venda per un preu d'uns 2.000 euros

Actualitzat

Els primers periodistes i experts que han provat el Galaxy Fold han explicat que han tingut diversos problemes en l'ús de la pantalla. El fabricant sud-coreà insta a no retirar la pel·lícula que la protegeix i assegura que revisarà els terminals. El Galaxy Fold ronda els 2.000 euros i sortirà a la venda la setmana que ve als Estats Units i Corea, i el 3 de maig a Europa.

Els que ja han tingut l'oportunitat de provar-lo han denunciat diferents desperfectes en la pantalla del model, que va ser una de les estrelles del Mobile World Congress, tot i que els usuaris no el van poder provar.

Steve Kovach, editor de tecnologia a CNBC, ha publicat a Twitter un vídeo on mostra un parpelleig a la pantalla. Kovach afirma que l'únic que va fer és encendre el dispositiu i que va començar a fallar després d'un dia d'utilitzar-lo.


L'editor executiu de The Verge, Dieter Bohn, mostra un petit bony que pressiona la pantalla, just al plec del Galaxy Fold. Espera que sigui alguna brossa, però també explica que pot ser un error de la mateixa frontissa del dispositiu. També ha piulat que Samsung li ha fet arribar un mòbil nou i que espera que l'empresa li doni explicacions.

"Li ha passat alguna cosa a la pantalla del meu Galaxy Fold i li ha provocat un bony. No sé com ha passat, i estic esperant notícies de Samsung. S'ha trencat."


I un altre cas és el de Mark Gurman, editor de Bloomberg, que després de dos dies utilitzant-lo, explica que el seu Galaxy Fold ha deixat de funcionar gradualment. Tanmateix, s'ha de tenir en compte que Gurman va retirar una mena de plàstic protector que hi ha a la pantalla principal i que Samsung, posteriorment, ha confirmat que no s'hauria de retirar.

L'editor de Bloomberg ha publicat a Twitter unes imatges on assegura que no hi havia cap advertència de Samsung sobre el protector de pantalla.

"El telèfon ve amb aquesta capa/pel·lícula protectora. Samsung diu que no s'ha de retirar. Jo el vaig treure, sense saber que se suposa que no s'ha de fer (els consumidors tampoc ho sabran). Semblava que es podia retirar per la cantonada esquerra, així que el vaig treure. Crec que això ha contribuït al problema."

 

La resposta de Samsung

Samsung ha enviat un comunicat oficial assegurant que inspeccionaran "a fons aquestes unitats per determinar la causa del problema" i que "les unitats cedides a alguns mitjans de comunicació encara no són definitives".

Sobre la protecció de plàstic de la pantalla, diu que "la pantalla principal del Galaxy Fold presenta una capa superior, que forma part de l'estructura de la pantalla dissenyada per protegir-la de ratllades involuntàries". Per l'empresa, "retirar la capa protectora o agregar adhesius a la pantalla principal pot provocar danys".

Asseguren que donaran aquesta informació de manera clara als seus clients, per tal d'evitar dubtes, com li va passar a l'editor de Bloomberg i al youtuber Marques Brownlee, que es pensaven que es podia retirar:

"Hi ha una capa que sembla un protector de pantalla. No és un protector de pantalla. No s'ha de treure. Jo vaig arribar fins aquí abans que el dispositiu s'espatllés i es tornés negre."


A Espanya, només quatre mitjans n'han rebut unitats i cap ha indicat que tingui problemes amb els dispositius. Samsung ja va tenir molts problemes fa dos anys amb el model Galaxy Note 7 per explosions de la bateria, i el va acabar retirant del mercat.

 

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut