Dos Santos vivia a Pedralbes, a Barcelona, i va estar ingressat en coma a la clínica Teknon (EFE / Alejandro Ernesto)

Denuncien l'intent d'assassinat de l'expresident d'Angola, en coma induït a Barcelona

La filla creu que l'actual president vol eliminar Eduardo dos Santos, que viu a Pedralbes, per evitar que doni suport al cap de l'oposició

La filla de l'expresident d'Angola Eduardo dos Santos, ingressat a la clínica Teknon de Barcelona, ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra que han intentat matar el seu pare. Segons ha avançat La Vanguardia la denúncia la va presentar dilluns.

L'home, de 79 anys i resident a Barcelona en fa tres, està ingressat en coma induït i en estat molt greu. Segons la seva filla, Tchizé dos Santos, l'entorn de l'expresident és darrere del deteriorament de la seva salut, tant en l'últim viatge que va fer a Angola com després d'un incident que va patir a casa, ara fa dues setmanes, i que li va provocar una insuficiència pulmonar i una aturada cardiorespiratòria.

A l'habitatge hi era la segona esposa, i la filla assegura que a l'habitació de l'hospital hi han entrat persones d'Angola alienes a la família. Per això, la filla ha demanat als Mossos d'Esquadra que vigilin la seva situació.

El diari detalla, de fonts pròximes a l'entorn de la filla, que la denúncia es dirigeix al metge personal, Joao Afonso, que hauria estat designat per l'actual president d'Angola: un exaliat de Dos Santos i que ara persegueix la presumpta corrupció de la família de l'expresident. Pel que fa a la segona esposa, la també denunciada Ana Paula, s'hauria allunyat del marit quan va perdre el poder, el 2017.

La sospita de la família és que el metge que li va posar el govern africà li ha anat deteriorant la salut fins al punt del coma, per ara poder-lo desendollar de les màquines i acabar amb la seva vida.

Dos Santos, que viu des de fa tres anys en una casa del barri de Pedralbes, va governar l'excolònia portuguesa durant 38 anys i la seva família va acumular una enorme fortuna.

Ara, la filla creu que l'actual president, Joao Lourenço, el vol eliminar pel temor que aprofiti el suport popular que encara conserva per donar suport al cap de l'oposició. Per contra, diu la filla, un funeral d'estat podria donar una falsa imatge d'unitat que beneficiaria Lourenço en les eleccions que es faran a l'agost. Per això també demana que, quan mori, el seu pare sigui enterrat a Barcelona.

 

ARXIVAT A:
ÀfricaPolicial
Anar al contingut