Una investigació de dos anys és la base de la denúncia contra la creadora de "Call of Duty" o "World of Warcraft" (Activision.com)

Denuncien l'empresa de "Call of Duty" per assetjament sexual constant i "cultura sexista"

El cas contra la creadora de videojocs Activision Blizzard ha arribat al Tribunal Superior de Los Angeles després d'una investigació de dos anys en què es recull el suïcidi, en un viatge de feina, d'una treballadora assetjada

Irene Vaqué ReigActualitzat

Assetjament sexual, discriminació laboral i comentaris masclistes com a pràctiques habituals. Un tribunal de Los Angeles investiga Activision Blizzard, creadora de videojocs tan populars com "Call of Duty", "Crash Bandicoot" o "World of Warcraft", pel masclisme a l'empresa, en el que la denúncia anomena cultura de feina "frat boy", en referència a les comunitats de joves universitaris.

Una investigació oficial de dos anys de l'agència californiana de Treball Just ha portat a la denúncia, que inclou el suïcidi d'una treballadora durant un viatge de feina amb el seu cap, després d'haver patit assetjament sexual, incloent-hi la circulació de fotos d'ella despullada durant una festa de l'empresa.

La mateixa agència s'ha referit  a la "cultura sexista" de l'empresa, un dels gegants del món dels jocs online.

Segons ha informat Bloomberg Law, la investigació de l'agència californiana de Treball Just ha constatat males pràctiques com menys salari per la mateixa feina, comentaris sexuals i bromes sobre violacions, o que a les dones se'ls assignaven feines menys remunarades o valorades. En molts casos, la diana d'aquestes pràctiques eren dones negres.

També comenta que treballadors bevien grans quantitats d'alcohol a l'oficina mentre es dedicaven a molestar i tenien "un comportament inapropiat" cap a les treballadores, que suposen el 20% del personal d'Activision.

També es vetaven les dones de la promoció interna per si es quedaven embarassades, o bé se'ls criticava per haver de sortir a buscar els fills a l'escola bressol o se les feia fora de les sales de lactància per poder-hi fer reunions.

O es posa nom i cognom a directius que, en trobades d'empreses, assetjava treballadores intentant fer-los petons i abraçar-les davant d'altres treballadors, inclosos els caps.

En la denúncia presentada dimarts al Tribunal Superior de Los Angeles, l'agència informa que la direcció de l'empresa no va prendre mesures per evitar la discriminació, assetjament o represàlies cap a les treballadores. I que la direcció de l'empresa sempre ha estat ocupada per homes blancs.

L'empresa defensa que investigarà els fets

En un comunicat, Activision Blizzard ha defensat que es pren "seriosament" les acusacions, que investigarà "totes les reclamacions" i que rebutja qualsevol assetjament:

"Valorem la diversitat i ens esforcem per fomentar un lloc de treball que ofereixi inclusió per a tothom. No hi ha lloc a la nostra empresa ni a la nostra indústria, ni a cap indústria, per a conductes sexuals o assetjament de cap tipus."

El periodista de Bloomberg Jason Schreier ha publicat fragments de la denúncia i el comunicat de l'empresa. "Els treballadors venien orgullosos a treballar amb ressaca, es dedicaven a jugar durant hores delegant les responsabilitats en les treballadores, feien comentaris de les seves trobades sexuals, parlaven obertament de cossos de dones i feien acudits sobre violacions", consta a la denúncia.

També hi ha casos de dones que, tot i aconseguir millors resultats que els seus companys homes, veien com els ascendits eren ells.

 

Extreballadores parlen a les xarxes

A les xarxes es pot trobar el testimoni d'extreballadores d'Activision Blizzard que afirmen haver passat per aquest assetjament i que és endèmic a la indústria. "Alguns companys eren meravellosos, però d'altres no. El problema era que no havien de rendir comptes", diu una. Altres expliquen que es culpabilitzaven del que passava o van ser objecte de maltractament psicològic.

Alguns tuitaires han demanat als usuaris dels videojocs que cancel·lin les subscripcions.

 

 

Activision té prop de 10.000 treballadors, compta amb 100 milions de jugadors i, segons el diari The New York Times, està valorada en 70.000 milions de dòlars.

El rotatiu informa que, l'estiu passat, moltes dones van denunciar conductes inapropiades a empreses com la mateixa Activision o Ubisoft i que es va obrir una denúncia per assetjament sexual i discriminació contra Riot Games, creadora del joc "League of Legends".

 

ARXIVAT A:
VideojocsAssetjament sexual Masclisme
Anar al contingut