La treballadora va advertir al cap que potser hauria de fer quarantena (Pexels/Tatiana Syrikova)

Denuncien l'acomiadament d'una dona que havia de cuidar la filla en quarantena

La UGT critica que no es gestionin els efectes laborals que genera la Covid i també la discriminació indirecta de la dona, que majoritàriament té cura dels menors

Actualitzat

El sindicat UGT ha denunciat davant de la Inspecció de Treball i el Jutjat Social l'acomiadament d'una treballadora que havia comunicat al seu cap que probablement hauria de fer quarantena preventiva per fer-se càrrec d'una menor.

La treballadora va explicar al seu superior que havia rebut una comunicació de l'escola de la seva filla on advertien les famílies que havien detectat un possible cas positiu de Covid-19 a la classe i que probablement haurien de posar en quarantena l'alumnat de l'aula.

Això va passar el dia 21 de setembre i el mateix dia a la tarda li van notificar l'acomiadament disciplinari, argumentant una baixada de producció del 30%.

 

 

La dona feia teletreball des que es va decretar l'estat d'alarma per la pandèmia i fins al 31 d'agost, ja que el seu lloc de feina permet el treball a distància, segons explica un comunicat de la UGT.

 

Arran d'aquesta denúncia, el sindicat fa notar les conseqüències negatives de la "no gestió del tractament dels efectes laborals que genera la situació dels diferents estats de la quarantena i dels aïllaments de la Covid-19".

També considera que es tracta d'un nou cas de discriminació indirecta de la dona en el mercat de treball, ja que la cura dels menors recau majoritàriament en les dones.

ARXIVAT A:
Drets laboralsCoronavirus UGT
Anar al contingut