L'embassament de la Torrassa és una de les millors zones de pesca de truita a Catalunya
L'embassament de la Torrassa és una de les millors zones de pesca de truita a Catalunya (Marta Lluvich/ACN)

Denuncien la mort de peixos a la Torrassa pel "buidatge salvatge" del pantà

Els pescadors consideren una mala pràctica d'Endesa la baixada brusca del nivell de l'aigua, mentre la companyia defensa que està dins dels marges "normals"

Redacció/ACNActualitzat

La baixada brusca del nivell de l'aigua de l'embassament de la Torrassa ha provocat la mort d'alguns peixos, segons denuncia la Federació Catalana de Pesca i la Societat de Pescadors la Guingueta i Espot, al Pallars Sobirà.

Consideren una "mala pràctica el buidatge salvatge" del pantà i un "maltractament" a una de les millors zones de pesca de truita a Catalunya, tant pel nombre de permisos com per ser un destí preferent de guies i agències de pesca. També és escenari d'esdeveniments internacionals de pesca.

Endesa, l'empresa gestora del pantà, ha fet "un descens de cota" durant la nit per tasques de manteniment, fet que ha provocat que alguns animals quedessin atrapats en la multitud d'algues que hi ha en aquest espai.

Denuncien la mort de peixos al pantà de la Torrassa per la baixada brusca de l'aigua
Endesa defensa que la baixada del nivell està dins dels paràmetres normals (ACN/Marta Lluvich)

Des de la companyia elèctrica argumenten que la cota s'ha mantingut en tot moment dins "dels marges normals" en aquesta presa. El pantà acumula un excés d'algues i sediments, fet que dificulta la gestió mediambiental d'aquest espai.

Arran de l'excés d'algues, des de l'Ajuntament de la Guingueta d'Àneu, s'està treballant en un projecte per minimitzar l'impacte de l'elodea, una planta aquàtica invasora que està desplaçant les altres plantes del pantà i posa en perill la salut de l'ecosistema aquàtic de la Torrassa.

Des d'Endesa s'han mostrat predisposats a treballar conjuntament amb l'Ajuntament de la Guingueta d'Àneu, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i la Societat de Pescadors per recuperar aquest projecte i erradicar d'una vegada per totes aquesta planta aquàtica.

La Guingueta d'Àneu busca com minimitzar l'impacte d'una planta aquàtica invasora (Marta Lluvich/ACN)

La Federació Catalana de Pesca proposa com a recuperació alliberar a la Torrassa les truites grosses del pròxim rescat que es faci al canal de Sossís, al Pallars Jussà, situat també a la conca de la Noguera Pallaresa.

Els Agents Rurals han aixecat acta dels fets.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut