Najat Driouech és diputada del grup d'ERC al Parlament (ACN / Sílvia Jardí)

Denuncien insults d'alguns seguidors de Borràs a una diputada d'ERC: "Mora de merda!"

Dirigents de Junts han condemnat els insults, que s'haurien produït durant la concentració de suport a Laura Borràs a les portes del Parlament

Redacció / ACNActualitzat

ERC ha denunciat insults racistes contra la seva diputada Najat Driouech de part del grup de suport a Laura Borràs, concentrat a les portes del Parlament per protestar contra la suspensió de la presidenta del Parlament.

Segons fonts d'Esquerra consultades per l'agència ACN, algunes persones que hi havia a la concentració han cridat contra Driouech, quan la diputada abandonava l'edifici: "Mora de merda!". Entre les persones que s'han reunit davant el Parlament per donar suport a Borràs també s'han sentit crits i consignes contra ERC, la CUP i la premsa.

Desenes de persones s'han concentrat davant del Parlament en suport a Laura Borràs (ACN / Sílvia Jardí)

Els insults el han denunciat a través de Twitter dirigents com la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

També la consellera d'Igualtat, Tània Verge, ha qualificat els fets d'"inacceptables i indignants".

Convocats a través de les xarxes socials, el grup de suport a la presidenta del Parlament ha reivindicat la "innocència" de la dirigent política i han assegurat que el judici oral que ha obert el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "és una farsa". 

Borràs ha sortit a saludar els concentrats per agrair-los el suport i ha estat rebuda entre aplaudiments i càntics.

Laura Borràs saluda les persones concentrades davant del Parlament
Laura Borràs saluda les persones concentrades davant del Parlament (ACN / Sílvia Jardí)

Condemna de Junts

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha reaccionat a la denúncia d'insults amb una piulada al seu compte de Twitter en què diu que el racisme és "totalment intolerable", dins i fora del Parlament.

També s'hi ha referit l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que s'ha mostrat contundent a l'hora d'assegurar que no hi pot haver cap excusa contra el racisme.  

 

ARXIVAT A:
JxCatERCRacismeLaura Borràs
Anar al contingut