Denuncien incompliments dels protocols Covid en cases de colònies de Rosa dels Vents

L'empresa assegura que sí que s'han seguit les mesures de seguretat

RedaccióActualitzat

Queixes de famílies que tenien els fills de colònies en cases de l'empresa de lleure de Rosa dels Vents. N'hi ha que denuncien que no s'ha seguit el protocol davant de possibles casos de Covid. Expliquen que no se'ls va avisar que els seus fills tenien símptomes ni se'ls va aïllar bé, i en alguns casos, hi ha hagut diversos positius.

L'empresa, amb una dotzena de cases de colònies en diferents punts del territori, ha fet un comunicat on diu que "sí que s'han seguit els protocols". Els pares es queixen que a ells no els han donat cap resposta.

En una de les cases de colònies que té l'empresa a Llafranc, la Casa Albaltros, no s'han seguit els protocols sanitaris, segons expliquen les famílies. En aquest cas, 5 nenes feien grup bombolla i compartien habitació, i totes 5 han donat positiu de Covid. Segons els pares, durant l'estada totes es van trobar malament, però cap dels monitors va avisar-los, i tampoc van deixar que les noies es comuniquessin amb la família. Una d'elles, l'Ona, va tenir febre i la van aïllar la nit abans que la vinguessin a buscar els pares, però quan l'endemà van anar a buscar-la estava barrejada amb tots els altres adolescents i monitors.

L'Anna Espalter, mare de l'Ona, lamenta la "falta d'informació" i la situació en què s'han vist les nenes i el "dany moral" que han patit. Algunes, segons diu, han tingut "febre, molt cansament i dolor." Els monitors, segons explica Espalter, van dir a la nena "que es dutxés" i la van aïllar sola en una habitació:

"La meva filla va estar aïllada, sola, sense el telèfon i sense poder trucar a casa."

Els pares denuncien que no els avisessin. "A dia d'avui encara no tenim cap resposta per part de Rosa dels Vents", asseguren. El Josep Comajuncosa és el pare de l'Àlvar, de 13 anys, que també ha estat una setmana a la mateixa casa de colònies. El Josep explica que quan va anar a recollir el seu fill va veure "que alguna cosa no estava bé". Va trobar un parell de nenes assegudes a terra dient que es trobaven malament. Com el seu fill. De seguida va portar l'Àlvar al CAP més pròxim i va donar positiu de Covid. Igual que altres companys.

El Josep, com altres pares, denuncia "la falta d'informació" i la "mala gestió" d'aquests casos. Lamenta que no s'hagi donat l'oportunitat als pares "d'ocupar-se dels seus fills". Com l'Anna, la mare de l'Ona, tampoc ha tingut cap comunicació per part de l'empresa de lleure.

Els responsables de Rosa dels Vents asseguren que compleixen estrictament el conveni del lleure. Mònica del Monte és directora de l'àrea de colònies de Rosa dels Vents: 

"En tot moment hem complert els protocols  de Covid i de la Direcció General de Joventut. Hem aïllat en cas de dubte. Fent un seguiment de símptomes per saber si podien ser de Covid o no, i llavors hem procedit a confinar el grup de convivència dels nens."

El Departament de Drets Socials ja ha obert una investigació per aclarir els fets.

13 monitors pleguen en bloc de la casa de colònies Mas Portal de Lleida i acusen l'empresa d'"explotació"

Paral·lelament, 13 monitors dels 15 que tenia la casa de colònies Mas Portal de Lleida han plegat en bloc i denuncien "explotació" i "incompliment de normativa sanitàries" per part de Rosa dels Vents. Els joves, d'entre 21 i 30 anys, han explicat que treballen moltes més hores del que estipula el contracte. Tot això ha passat després de l'acomiadament de tres dels monitors que, segons l'empresa, haurien comès una falta greu en consumir alcohol en les instal·lacions.

 

 

Jana Medina és monitora de Rosa dels Vents i assegura que el que fa aquesta empresa "ja és massa": 

"La majoria de feines basades en el lleure son precàries com aquesta. Al final ho acceptes i dius: 'M'emporto el sou encara que sigui poc i vas fent.' Però això és massa. El que fa aquesta empresa és massa."

L'empresa ha emès un comunicat en què explica que "l'amonestació als monitors" es va fer perquè la normativa no permet consumir alcohol en cap cas. I afegeix que "no depèn de l'empresa sinó de la normativa de l'administració". Respecte a les condicions laborals, l'empresa parla "de conveni del sector acordat amb els sindicats" i afegeix que es compleix "escrupolosament". També ha informat que l'empresa segueix "totes les mesures sanitàries excepcionals de prevenció de la Covid".

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut