Denuncien el primer atac d'un os al Pirineu després de la hibernació
Imatge d'un os adult en una imatge del maig del 2020 (ACN/Departament de Territori i Sostenibilitat)

Denuncien el primer atac d'un os al Pirineu després de la hibernació

No està demostrat que l'os matés una ovella a la Vall d'Aran, però sí que se la va menjar, i ara se subvencionarà el ramader

Laura GalánActualitzat

Unió de Pagesos denuncia el primer atac d'os de la temporada després de la hibernació. Ha estat a la localitat de Gessa, a la Vall d'Aran, on s'ha trobat morta una ovella mascle al costat de petjades i excrements d'una ossa.

El sindicat reclama al govern que protegeixi els ramaders i creï una taula per abordar els conflictes entre la presència de l'os i l'activitat humana.

La responsable de Medi Rural i Polítiques de Muntanya d'Unió de Pagesos, Raquel Serrat,  explica que entre tot el Pirineu - el català, el francès i l'aragonès - hi ha més de 60 ossos censats. Per tant, no n'hi ha prou de tenir-ne un o dos controlats. Els atacs hi són i venen per part de molts més ossos que els que surten als mitjans de comunicació."

Des del Consell General d'Aran afirmen que l'ossa en qüestió s'ha menjat l'ovella, però no poden confirmar que l'atac de l'ossa hagi estat la causa de la mort.

Les restes de l'ovella s'han enviat al forense per saber més detalls sobre la seva mort. Des del govern aranès apunten que se subvencionarà el pagès per aquesta pèrdua com si l'atac d'os hagués estat la causa de la mort.

La denúncia es va fer el cap de setmana passat quan els agents de Medi Ambient del govern aranès es van desplaçar fins a la zona i van comprovar que l'animal se l'havia menjat un os. Els agents, però, no van poder confirmar que la causa de la mort hagués estat l'atac del plantígrad ja que no hi havia prou proves per determinar que va ser provocada per un atac directe.

ARXIVAT A:
Medi ambientRamaderia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut