Coripe, Sevilla

Denuncien el linxament popular del ninot de la presumpta assassina de Gabriel

La "crema de Judes" és una festa d'interès turístic que cada any "castiga" un personatge triat per l'AMPA de l'escola

Actualitzat

La localitat de Coripe, a Sevilla, ha estat l'escenari del linxament fictici del ninot de l'assassina del nen Gabriel Cruz. Es traca d'una festa, la "crema de Judes" que es fa cada any el diumenge de Resurrecció, per Setmana Santa. L'ONG Moviment contra la Intolerància ho ha denunciat a la fiscalia de delictes d'odi de Sevilla i ha demanat que s'obrin diligències.
 


Un ninot fet amb palla i tela, perruca arrissada i cara negra, representant Ana Julia Quezada, l'assassina confessa del nen Gabriel és penjat en un arbre a la plaça del poble plena de gent, entre els quals hi ha molts nens. I comença el linxament, primer li donen cops, després els veïns disparen amb bales de fogueig, per, finalment, cremar el ninot.
 


Segons la denúncia presentada pel Moviment contra la Intolerància, durant el simulacre de linxament es van escolar expressions "vexatòries i humiliants que feien referència a la seva condició de dona negra, aclamant el linxament i la violència", i tot això es fa en un context popular amb "menors presenciant els fets", segons un representant de l'ONG

"No crec que sigui la manera d'ensenyar als nostres menors, encara que repudin aquesta persona pel crim que ha comès. Aquest no és el camí."

Segons l'associació la festa "fomenta l'odi i la violència i pot desenvolupar esterëotips i prejudicis racistes, misògins i xenòfobs."

 

"La crema de Judes"

La "crema de Judes" és una festa declarada d'Interès Turístic Nacional a Andalusia, finançada per l'ajuntament de la localitat, governat pel PSOE.
Es tria un personatge conegut que destaqui per haver fet alguna mala acció. L'any passat va ser el ninot de Bàrbara Rey per haver explicat la suposada relació amb el rei Joan Carles, i en altres edicions s'havia linxat Iñaki Urdangarín o l'assassí de Marta del Castillo. I qui tria el personatge que es linxa és l'associació de mares i pares de l'escola del poble.
 

ARXIVAT A:
Delicte d'odiCultura popular
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut