La Seu d'Urgell

Denuncien davant el jutge la col·locació d'estaques en terrenys de la Cerdanya per un possible transvasament del Segre

La justícia haurà de decidir sobre l'aparició d'unes estaques que marquen el riu Segre. Els propietaris dels terrenys de Prats i Sansor, a la Cerdanya, han denunciat davant el jutge de la Seu d'Urgell l'entrada sense permís d'operaris a les seves propietats i la col·locació d'aquestes fites de fusta. La societat cerdana està en peu de guerra perquè asseguren que les estaques marquen per on passarà la canonada que ha d'agafar aigua del riu Segre per portar-la a Barcelona en un hipotètic transvasament que el govern nega.

Actualitzat
L'alcalde de Prats i Sansor, Josep Carbonell, ha confirmat que els propietaris dels terrenys on van aparèixer les estaques han presentat denúncia perquè s'investigui qui ho ha fet i amb quin objectiu.

Les fites han posat en peu de guerra la Cerdanya des que es va fer públic que marcaven el traçat d'un possible transvasament del Segre. El govern ara ho nega i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, assegura que es van extrapolar les seves paraules. Nadal diu ara que el transvasament del Segre "no existirà mai" i dirigeix les mirades al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, a qui correspon decidir sobre aquest punt. Tot i això, els alcaldes del Segre han decidit celebrar un consell per tractar la qüestió i protegir el riu.

Tractorades pel Ter

La sequera i els problemes d'aigua també afecten el Ter. Els regants i pagesos del riu no entenen que, tot i l'estalvi d'aigua que han fet en temporades passades, ara els apliquin restriccions i no s'adoptin mesures dràstiques per reduir el consum a l'àrea de Barcelona. Per això han decidit sortir al carrer amb els seus tractors.

La tractorada convocada les comunitats de regants del Ter i els sindicats agraris Unió de Pagesos i Joves Agricultors ha circulat durant tres hores per les carreteres gironines i ha acabat cap a dos quarts de dues del migdia al pont de Fontajau de Girona. Els pagesos, procedents sobretot del Baix Empordà, han protestat contra les restriccions que els vol imposar el Departament de Medi Ambient a causa de la sequera.

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Manel Hernández, ha reconegut públicament que el volum d'aigua que poden destinar al reg de la conca del Ter és insuficient tot i les mesures d'aprofitar aigua de les depuradores, els pous i les dessaladores. Segons Hernández, les millores no es començarien a notar fins l'any que ve.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut