Logo de la JNC en un consell nacional que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la Seu d'Urgell
Logo de la JNC en un consell nacional que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la Seu d'Urgell (@JNCatalunya)

Denuncien assetjament sexual a joves de la JNC per part d'un dirigent de CDC

Un exmilitant de la Joventut Nacionalista de Catalunya assegura que un home de 50 anys el va assetjar sexualment i una vintena de persones expliquen casos similars

Redacció/ACNActualitzat

Un antic militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha denunciat un cas de presumpte assetjament sexual per part d'un excàrrec de Convergència a Tarragona.

A través d'un fil a Twitter, Nil Garcia ha explicat que els fets van passar fa nou anys, quan ell era menor d'edat. En aquell moment, el polític, a qui anomena Q., tenia 50 anys i "havia estat regidor d'una important ciutat catalana".


L'exmilitant de la JNC assegura que, en un primer moment, l'home es va guanyar la seva confiança presentant-li persones importants del partit, però, posteriorment, la relació va derivar en converses de contingut sexual a través d'un grup de WhatsApp que el polític va crear amb dos nois de la JNC.


García explica que ho va denunciar al partit, però que mai va rebre cap resposta. "No van veure indicis de mala praxi en el fet que un tio de 50 anys conversés de sexe amb dos nois de 16-17 anys", lamenta.


Segons explica, arran d'haver fet públics els fets, una vintena de persones li han explicat casos similars. Aquest mateix diumenge, altres joves de la JNC han assenyalat que aquest polític "porta anys repetint el mateix patró":


A la Joventut Nacionalista de Catalunya li consta que almenys hi ha un altre cas. El secretari general de la JNC, Álvaro Clapés-Saganyoles, ha anunciat el suport als afectats i s'ha posat en contacte amb el número dos de Junts, Jordi Turull, per coordinar les actuacions.

 

 

ARXIVAT A:
JxCatAssetjament sexual
Anar al contingut