Un paquet d'Amazon
Un paquet d'Amazon (Efe / Friedemann Vogel)

Denuncien Amazon per destruir milions d'articles que no ven al Regne Unit cada any

Una televisió del Regne Unit n'ha obtingut imatges i el testimoni d'un extreballador

RedaccióActualitzat

Productes que mai han estat venuts o bé han estat retornats pels clients: televisors intel·ligents, ordinadors portàtils, drons, assecadors de cabells, audiòfons, llibres, mascaretes amb el seu embolcall... tot classificat en capses marcades amb una paraula: "Destruir".

La televisió britànica ITV News ha revelat que Amazon està destruint milions d'articles sense vendre que són nous i no es fan servir.

Aquesta cadena ha enregistrat imatges d'un dels 24 centres logístics que funcionen ara mateix al Regne Unit.

Els productes es llencen en grans contenidors i es porten amb camions a centres de reciclatge o a un abocador.

ITV News ha entrevistat un extreballador d'Amazon que es vol mantenir en l'anonimat i explica: "De divendres a divendres, el nostre objectiu era destruir, en general, 130.000 articles la setmana." Explica que hi ha des de ventiladors Dyson fins a MacBooks i iPads. "No hi ha cap raó per destruir tot això."

Doncs, si no hi ha cap raó, per què es fa? La resposta sembla que es basa en una qüestió de costos. Molts proveïdors emmagatzemen els seus productes en centres d'Amazon i com més temps s'estan els productes sense vendre, més cobra l'empresa per guardar-los. Per tant, surt més a compte desfer-se dels productes que continuar emmagatzemant-ne les existències.

Greenpeace denuncia que es tracta d'una quantitat inimaginable de "malbaratament innecessari".

Amazon, per contra, diu que no és una pràctica il·legal i argumenta que la quantitat que destrueix la companyia és "extremadament petita".

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha dit que l'acusació "li sembla increïble"; però, si és certa, "obrirem una investigació".

ARXIVAT A:
Medi ambientComerçAmazon
Anar al contingut