Cova del Tabac
Cova del Tabac
Camarasa

Denuncien actes vandàlics a la Cova del Tabac de Camarasa, Patrimoni Mundial de la Unesco

La Cova del Tabac és un dels paratges més interessants del terme municipal de Camarasa ja que compta amb un conjunt de pintures rupestres esquemàtiques que daten del neolític

RedaccióActualitzat

La Cova del Tabac, situada a la localitat de Camarasa, La Noguera, i que alberga pintures rupestres declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO, ha estat objecte de diferents actes de vandalisme. Han embrutat el lloc, a més de deixar pintades a les parets, entre elles, la d'una esvàstica.

Aquestes accions vandàliques han estat denunciades per entitats com Espai Orígens, centre dedicat a dinamitzar el territori a través del seu patrimoni històric i natural i la JERC, la branca juvenil d'Esquerra.

La cova, que és un punt habitual per a senderistes, turistes i amants dels paratges naturals lleidatans, està considerada també Bé Cultural d'Interès Nacional-Zona Arqueològica.

La JERC ha reclamat al Consell Comarcal de la Noguera i a la Diputació de Lleida que ajudin al municipi de Camarasa a preservar aquest espai "perquè continuï sent la Cova del Tabac i no passi a ser la Cova de la vergonya", segons un comunicat d'aquesta organització juvenil.

La Cova del Tabac és un dels paratges més interessants del terme municipal de Camarasa ja que compta amb un conjunt de pintures rupestres esquemàtiques que daten del neolític.

L'alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, ha denunciat que ja fa unes setmanes s'han incrementat les pintades i brutícia a la cova i ha lamentat que el difícil accés a aquest enclavament i la manca de recursos compliqui la seva protecció.

Per aquest motiu, l'edil ha demanat ajuda a les administracions públiques per millorar la seguretat a la zona.

Anar al contingut