Denuncien abusos sexuals per part d'un antic professor de l'escola Baltasar Segú de Valls

El Departament d'Educació, que ha obert una investigació sobre els fets, anima altres possibles víctimes a presentar denúncia

Redacció/ACNActualitzat

El Departament d'Educació investigarà els presumptes abusos sexuals comesos per part d'un antic professor de l'escola Baltasar Segú de Valls. Els fets, denunciats ara per un exalumne del centre, haurien passat fa 24 anys. 

Marc Pedraza ha denunciat públicament que va patir abusos sexuals per part d'un professor quan estudiava tercer de primària en aquesta escola. El jove ha assegurat que ell no és l'única víctima i que és molt possible que hi hagi una desena més d'afectats. Conjuntament amb dos companys més interposaran una denúncia dilluns vinent.

Ell ara ha decidit fer un pas endavant per trencar el silenci per animar la gent a perdre la por: "Porto 24 anys en silenci, vull que la gent es tregui la por."

Havia bloquejat els abusos patits a l'escola i no va ser fins fa tres anys, arran d'una situació d'estrès, que va recordar què li havia passat. No ho va dir a la família fins fa poques setmanes, només ho havia comentat a les seves parelles per justificar les pors que tenia.

Pedraza ha explicat la seva història en l'acte organitzat per l'Associació Famílies Abusos Sexuals Infantils Tarragona (AFASIT). Dissabte és el dia internacional per la prevenció de la violència i el maltractament contra els infants i adolescents. Des de l'associació demanen a les administracions que es faci més prevenció.

El Departament d'Educació, que ha obert una investigació sobre els fets, anima altres possibles víctimes a presentar denúncia.

Des de l'escola Baltasar Segú no ha volgut fer declaracions.

 

ARXIVAT A:
Pederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut