Barcelona

Denuncien a la Fiscalia l'agressió a dues seguidores de la selecció espanyola a Sant Andreu

Aquest dissabte, uns desconeguts les van increpar i els van clavar diverses puntades de peu

RedaccióActualitzat

La plataforma Barcelona amb la Selecció ha denunciat aquest dilluns davant de la Fiscalia les agressions de què van ser objecte dissabte dues seguidores seves al barri de Sant Andreu de Barcelona. Els fets van passar dissabte al carrer Fabra i Puig, quan les dues noies eren en una carpa que anunciava la instal·lació d'una pantalla gegant per seguir la selecció espanyola a l'Eurocopa de futbol. Els agressors, a qui busquen els Mossos, els van donar cops de puny i puntades de peu i els van estirar els cabells.

Representants de "Barcelona amb la Selecció" ha entregat a la Fiscalia material gràfic i audiovisual sobre l'agressió. Segons el portaveu de la plataforma, Nacho Pla, les víctimes, que van rebre assistència mèdica, s'estan recuperant dels cops i es troben "emocionalment dolgudes i tristes, encara que físicament bé". Arran de la denúncia que van presentar les dones, els Mossos d'Esquadra estan investigant ja l'agressió i intentant identificar-ne els autors.

Aquesta plataforma, que fa costat a la "roja", instal·larà una pantalla gegant a l'aire lliure per seguir els partits de la selecció espanyola a partir de vuitens de final de l'Eurocopa de futbol, en un lloc que encara no han revelat, després de negociar una alternativa amb l'Ajuntament de Barcelona, que es negava a cedir un espai públic per a la transmissió dels partits.

El conseller Jané condemna l'agressió

Des de la Generalitat, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha condemnat els atacs: "Estem en contacte directe amb les víctimes d'aquestes agressions intolerables i amb el mateix fiscal responsable de delictes d'Odi i Discriminació". Jané ha assegurat que la comissaria general d'Informació dels Mossos d'Esquadra investiga l'agressió a les defensores de la selecció espanyola de futbol i que espera determinar en uns dies més elements que aclareixin el cas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut