Denuncien a fiscalia 10 blogs i 5 vídeos d'internet que inciten a la violència masclista
La denúncia l'han presentada conjuntament el Departament de la Presidència i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya
Denuncien a fiscalia 10 blogs i 5 vídeos d'internet que inciten a la violència masclista
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Denuncien a fiscalia 10 blogs i 5 vídeos d'internet que inciten a la violència masclista

La denúncia l'han presentada conjuntament el Departament de la Presidència i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya

RedaccióActualitzat

La Generalitat i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) han denunciat davant la Fiscalia de Barcelona 10 blogs i 5 vídeos d'internet per incitar a la violència masclista, desautoritzar les dones, tractar-les com a objectes i llançar missatges contra elles. La consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, han fet públiques aquestes accions durant la presentació d'un informe sobre la presència a internet de continguts que inciten a la violència masclista.

Munté ha anunciat, a més, la creació de l'Observatori d'Igualtat de Gènere, que podria començar a funcionar a final d'any i "que treballarà per fer un seguiment de la imatge i els estereotips de les dones que es publica en les xarxes, i assessorar i dirigir estudis tècnics sobre la situació de la dona". Segons la consellera, els blogs i els vídeos denunciats atempten contra la dignitat de les dones i constitueixen un fet greu perquè, a més, aquests estereotips masclistes "calen en la població com la gota malaia."

La denúncia considera que aquests continguts de la xarxa atempten contra l'article 510 del Codi Penal, i des del CAC i l'administració catalana s'ha demanat a YouTube que es retirin els vídeos de forma immediata. L'informe analitza els blogs "Dominació masclista", "El racó del mascle" o el vídeo "Com pegar a una dona", encara que n'hi ha molts més, segons el president del CAC, que ha remarcat que s'ha actuat contra aquests perquè tenen moltes visites, per la gravetat dels fets i perquè estan connectats d'alguna manera i es retroalimenten.

Quatre d'aquests blogs, segons l'estudi, sumen un total de 1.357.940 visites. "El racó del mascle" és el que en té més, amb 551.640. En un dels vídeos analitzats s'explica amb detall quines són les regles que ha de seguir un home que pega a la seva cònjuge, i en d'altres pàgines es justifica l'ús del càstig físic cap a elles i s'inclouen una sèrie d'indicacions per exercir-lo.

Hi ha altres imatges analitzades en què es mostren diferents dones sent objecte de violència física i sexual acompanyades de comentaris que justifiquen la violència cap a elles, a les quals es qualifica, fins i tot, d'animals. Loppacher ha demanat a les plataformes que tenen aquestes pàgines web de contingut masclista "més responsabilitat pels continguts que difonen". Ha dit que haurien de ser més responsables en la protecció de menors, davant del discurs de l'odi o la violència masclista.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut