Sant Andreu de la Barca

Denuncien 9 professors per "humiliar" fills de guàrdies civils l'endemà de l'1-O

Els acusen d'un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i un altre d'injúries contra les forces de seguretat de l'Estat

RedaccióActualitzat

La fiscalia denuncia al jutjat els nou docents de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, investigats arran de l'1-O i després que els van denunciar els pares guàrdies civils d'alguns alumnes. La fiscalia els acusa d'un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i un altre d'injúries contra els cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Segons l'escrit, l'endemà dels fets de l'1 d'octubre, els professors haurien interpel·lat directament a classe els fills dels Guàrdies Civils i haurien criticat l'ús de la violència per part d'aquest cos durant el referèndum del dia anterior. El fiscal sosté que els professors "van vexar i humiliar" els alumnes i es van posicionar a favor de la independència.

El text fa referència a episodis concrets que van passar a les aules en una desena de casos d'alumnes majoritàriament de 4t d'ESO que van haver de trucar als seus pares perquè els anessin a buscar a l'institut perquè estaven molt afectats. Ara el jutge haurà de determinar si tira endavant el cas i porta els docents a judici o ho arxiva.

El text de la fiscalia diu que, el 2 d'octubre, els professors denunciats d'aquest institut de Sant Andreu de la Barca -on la Guàrdia Civil té la caserna més gran de Catalunya-, van titllar els agents d'"animals", "bèsties que només saben clavar pals", "semblen uns gossos rabiosos", "salvatges" i fins i tot van demanar als fills dels agents que aixequessin la mà, assenyalant-los així davant els seus companys.

 

Denúncia fiscalia IES El Palau Sant Andreu de la Barca by Moderador Noticies Web on Scribd

 


Notícia relacionada: Tensió en un institut de Sant Andreu de la Barca després del referèndum

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut