Protesta d'un grup antiavortista davant una clínica on es practiquen interrupcions de l'embaràs, el setembre del 2021
Protesta d'un grup antiavortista davant una clínica on es practiquen interrupcions de l'embaràs, el setembre del 2021

Denunciat un grup antiavortista per assetjar diàriament tres clíniques de Barcelona

Igualtat denuncia una campanya antiavortament internacional de grups ultracatòlics

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha presentat davant la Fiscalia una querella contra una entitat ultracatòlica internacional que promou concentracions davant tres clíniques de Barcelona on es practiquen avortaments. Els concentrats es manifesten amb pregàries i simbologia religiosa.

La Generalitat denuncia l'assetjament i la intimidació que pateixen les dones que van a aquestes clíniques i que es vulnera el dret fonamental a la interrupció voluntària de l'embaràs.

Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes, creu que els fets poden ser constitutius de delictes de coaccions i assetjament com recull l'article 172 del Codi Penal:

"A Catalunya, el dret a l'avortament està blindat, i des del govern no permetrem que els grups fonamentalistes o de l'extrema dreta el posin en qüestió o en dificultin l'exercici. Això és assetjament i coacció en el dret de les dones al propi cos."

La campanya "40 dies per la vida" davant les clíniques on es practiquen avortaments està impulsada, diu Igualtat, per una plataforma fonamentalista internacional.

Segons el departament, les persones concentrades envien "de forma reiterada missatges verbals i visuals de caràcter religiós i culpabilitzador" a les dones amb la intenció de dissuadir-les de la seva decisió d'interrompre l'embaràs. També pretenen intimidar el personal que treballa a les clíniques.

En l'escrit presentat a la Fiscalia, la Generalitat considera que és una presència intimidatòria que dificulta que les dones puguin exercir el dret a avortar lliurement i que, a més, fa pública sense consentiment una circumstància que pertany a la seva vida personal.

La Generalitat demana a la Fiscalia que intervingui per evitar que el delicte de coacció i assetjament es repeteixi diàriament fins al 6 de novembre, data en què acaba la campanya.

 

ARXIVAT A:
Drets humansReligióAvortament
Anar al contingut