El camió interceptat pels Mossos d'Esquadra a la Jonquera
El camió interceptat pels Mossos d'Esquadra a la Jonquera

Denunciat un camioner per conduir 30 hores sense descansar

El conductor, que s'hauria saltat reiteradament el descans obligatori, s'enfronta a una sanció de més de 15.000 euros i la pèrdua de sis punts del carnet

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un camioner per haver fet jornades maratonianes al volant sense respectar el descans obligatori. Havia fet conduccions de 30 hores seguides sense parar. Pel tipus de camió que duia havia de passar un màxim de 9 hores al dia conduint. Segons els Mossos, el camioner s'enfronta a una sanció que podria superar els 15.000 euros i la pèrdua de sis punts del carnet de circulació.

El camió, de gran tonatge, va ser interceptat quan circulava per l'autopista AP-7 en sentit nord a l'altura de la localitat fronterera amb França de la Jonquera.

El vehicle estava en aquest moment buit de càrrega, procedia de Saragossa i es dirigia a Turquia, d'on havia sortit el 25 de juliol.

En comprovar la documentació, els Mossos d'Esquadra van veure que el camioner havia conduït tretze jornades el mes passat en què havia incorregut en nou infraccions per excés de temps al volant i falta de descans.

Detall del nombre d'hores del camió interceptat
Detall del nombre d'hores del camió interceptat (Mossos d'Esquadra)

Un d'aquests dies, el 29 de juliol, havia circulat trenta hores seguides sense repòs i, entre el 14 i el 27 del mateix mes, l'havia fet 25, 24, 23 i 19 hores.

El mínim descans per a un conductor de vehicles de tercera categories és de nou hores, com el màxim de conducció seguida, encara que pot ser de deu hores dos dies la setmana.

A l'home, de 43 anys, se li han imposat 10 sancions per excedir el temps legal que estableix la normativa per a aquests transportistes. El camió va ser immobilitzat en un aparcament i els agents van denunciar la persona al volant amb cinc propostes de sanció que ascendeixen a 13.003 euros i cinc més per un total de 2.500, a la qual cosa se suma la pèrdua de sis punts del carnet de circulació.

ARXIVAT A:
TrànsitMossos d'Esquadra
Anar al contingut