Denunciada una agressió sexual múltiple durant una festa il·legal en un xalet de Madrid
La Guàrdia Civil investiga la denúncia d'agressió sexual en un xalet de Madrid

Denunciada una agressió sexual múltiple durant una festa il·legal en un xalet de Madrid

Una noia assegura que la van agredir en una festa en una casa de Colmenarejo

RedaccióActualitzat

Una noia ha denunciat una agressió sexual múltiple durant una festa privada en un xalet de Colmenarejo, al nord-oest de Madrid. Per ara no hi ha cap detingut en aquest cas, però la Guàrdia Civil analitza les càmeres de seguretat de l'habitatge i manté sota secret de sumari les investigacions a diverses persones per possibles abusos sexuals, i no per agressió com denuncia la víctima.

Els fets van passar el cap de setmana del 12 al 14 de febrer en un xalet llogat, suposadament, per fer-hi un esdeveniment sobre el món del motor.

L'amo de la casa, però, va veure a través de les càmeres de seguretat que hi arribaven fins a mig centenar de persones i va telefonar a la Guàrdia Civil, que va desallotjar la festa a la nit. La majoria d'assistents no duien mascareta ni respectaven la distància de seguretat.

Dimarts passat, segons ha avançat el diari El Mundo, una noia va denunciar que durant aquesta festa la van drogar i la van obligar a mantenir relacions sexuals amb diversos homes.

A la festa hi havia diversos participants del programa televisiu "La Isla de las Tentaciones", que, segons fonts pròximes al cas, no estarien entre els sospitosos.

La noia hauria explicat que una altra jove va contactar amb ella per Instagram i que la va recollir en un punt de Madrid per portar-la fins al xalet.

 

Feminisme
Imatge d'arxiu d'una manifestació feminista d'abans de la pandèmia (CCMA)

 

El xalet, de 400 metres quadrats, amb 2.500 metres quadrats de jardí i ubicat en una urbanització privada, té set llits i quatre banys i es lloga per poc més de 700 euros la nit. Habitualment es fa servir per rodatges i publicitat.

La persona que va llogar la casa va especificar que el màxim d'ocupants eren 10 persones i va recordar les limitacions sanitàries i que no s'hi podia fer cap festa. La nit del dia 13, però, el propietari va començar a veure molts cotxes aparcats a la porta i va avisar els guàrdies de la urbanització per alertar la Guàrdia Civil, de forma conjunta, que s'hi estava fent una festa sense el seu consentiment.

 

Amb la pandèmia, més agressions en l'àmbit privat

Segons dades de l'última macroenquesta de violència contra la dona del Ministeri d'Igualtat, el 13,7% de les dones de més de 16 anys han patit violència sexual. La meitat de les enquestades asseguren, a més, que no són casos aïllats i que es repeteixen en el temps.

Un tipus de violència masclista, una vulneració dels drets humans, que cada cop es fa més visible, però de la qual sabem una part molt petita, perquè no es denuncia prou per tot el que comporta. 

Una altra dada rellevant és que de totes les dones que han patit violència sexual, el 12,4% expliquen que hi havia més d'un agressor implicat.
 

 

 

El tancament de l'oci nocturn, on funcionava un protocol contra l'assetjament, ha fet que les agressions sexuals s'hagin traslladat més a l'àmbit privat i això fa encara més difícil de detectar les violències sexuals.

"Les vivències més explícites es donen en espais domèstics, més amagats i, moltes vegades, són les més difícils de denunciar, perquè són per part de persones conegudes", comentava Ana Burgos, coordinadora de l'Observatorio noctambul@s.

 


El telèfon contra la violència masclista és el 900 900 120. És gratuït, confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.

Els recursos, telèfons i informació d'associacions que treballen arreu del territori es poden consultar a la pàgina web Violències sexuals, que recull eines per donar resposta si s'ha patit un atac contra la llibertat sexual: saber on anar, on assessorar-se i on posar la denúncia.

ARXIVAT A:
Agressió sexualPolicialGuàrdia CivilViolència masclista
Anar al contingut